BREAKING | Putin apelează la argumentul suprem în războiul cu Ucraina: cere ca arsenalul nuclear să fie pus în alertă

27 feb. 2022
1039 Afișari
BREAKING | Putin apelează la argumentul suprem în războiul cu Ucraina: cere ca arsenalul nuclear să fie pus în alertă

Vladimir Putin a ordonat, duminică, Ministerului Apărării să pună arsenalul nuclear în alertă ridicată după ”anunțurile agresive ale țărilor NATO”, potrivit Interfax, Tass și Reuters.

„Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major să pună forțele de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă”, a declarat Putin într-o întâlnire cu șefii săi militari, transmisă la televiziunea de stat, relatează și agenția rusă Tass.

 

Putin: „Țările occidentale iau sancțiunile ilegale și își permit să facă declarații agresive”

Putin a dat ordinele către ministrul Apărării Serghei Șoigu și șeful Statului Major Valeri Gherasimov, potrivit unui clip video făcut public de Kremlin și citat de Interfax. Ordinul lui Putin a venit cu câteva zeci de minute înainte de primele negocieri între partea rusă și ucraineană.

„După cum vedeți, nu numai că țările occidentale iau măsuri neprietenoase împotriva țării noastre în dimensiunea economică – mă refer la sancțiunile ilegale pe care toată lumea le cunoaște foarte bine -, dar și înalții oficiali ai principalelor țări NATO își permit să facă declarații agresive în ceea ce privește țara noastră”, a declarat Putin.

Vladimir Putin a avertizat anterior statele occidentale să nu interfereze în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei, afirmând că ar putea duce „la consecințe nemaivăzute”. Ordinul său poate fi văzut, însă, și ca o manevră de descurajare, potrivit altor experți.

 

Dhakad India, presa din New Delhi titrează: „Adevărata față a României”. Imagini de la granițe cu intrarea refugiaților ucraineni în România

VIDEO | Mii de ucraineni încearcă să forțeze urcarea într-un tren către Polonia. Oamenii fug din calea războiului din Ucraina

Ucraina a intrat în ziua 4 de război. Capitala Kiev rezistă eroic peste noapte, spre admirația occidentului

Cookies