BREAKING | Putin, azi: „Operațiunea militară” se va încheia doar când Kievul se va preda. A vorbit iar la telefon cu Macron

06 mart. 2022
6044 Afișari
BREAKING | Putin, azi:
BREAKING | Putin, azi: Operațiunea militară se va încheia doar când Kievul se va preda. A vorbit iar la telefon cu Macron | Sursa foto: Unsplash

Vladimir Putin a transmis Ucrainei astăzi, 6 martie 2022, a operațiunea militară desfășurată de arata rusă nu va lua sfârșit decât în momentul în care Kievul nu va mai opune rezistență și va îndeplini condițiile puse de Kremlin. Președintele rus a avut astăzi cea de-a doua conversație cu liderul francez Emmanuel Macron.

A doua conversație a lui Vladimir Putin cu Emmanuel Macron

În timpul conversației avute, Putin l-a asigurat pe liderul francez că Cernobîlul este în siguranță. Liderul de la Kremlin a mai spus și că încercarea de a face armata rusă responsabilă provocarea radicalilor din zona centralei este doar o propagandă occidentală.

Discuția telefonică a lui Vladimir Putin cu Emmanuel Macron a durat circa o ora și 45 de minute. Pe parcursul conversației dintre cei doi, liderul de la Kiev, Volodymyr Zelenskyy, anunța că orașul Odessa urmează să fie bombardat.

„«Operațiunea militară» se oprește doar dacă Kievul se predă”

Vladimir Putin a avut o conversație telefonică și cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. În timpul acesteia, Putin a transmis că negociatorii Ucrainei trebuie să adopte o abordare „constructivă” în discuțiile avute cu Moscova, scrie Agerpres.

„S-a subliniat că suspendarea operațiunii speciale este posibilă numai dacă Kievul oprește operațiunile militare și îndeplinește cerințele rusești bine cunoscute”, a spus Kremlinul.

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan l-ai sfătuit pe conducătorul Rusiei, Vladimir Putin să înceteze agresivitățile de pe teritoriul Ucrainei. De asemenea acesta i-a spus liderului de la Kremlin să deschidă coridoarele umanitare, pentru a lăsa civilii să iasă din țară și să semneze un acord de pace cu Ucraina, după cum a transmis biroul lui Erdogan.

Kremlinul a comunicat că orice încercare de a prelungi procesul de negocieri este inutilă, considerând că acest timp este folosit de forțele de securitate ucrainene că să își regrupeze forțele și resursele pierdute în bătălie.

„Se speră că, în timpul următoarei runde de negocieri planificate, reprezentanţii Ucrainei vor da dovadă de o abordare mai constructivă, luând pe deplin în considerare noile realităţi″, a mai spus Kremlinul

Cookies