BREAKING | Protest de amploare în centrul Bucureștiului. Circulația este blocată în Piața Universității

01 dec. 2021
479 Afișari
BREAKING | Protest de amploare în centrul Bucureștiului. Circulația este blocată în Piața Universității
BREAKING | Protest de amploare în centrul Bucureștiului. Circulația este blocată în Piața Universității. Sursa foto: Digi24

Sute de oameni s-au strâns miercuri seară la protest în centrul Bucureștiului, la Piața Universității. Manifestanții au blocat circulația pe un sens de mers și au dansat hora. Mai mult, oamenii și-au exprimat nemulțumirea privind certificatul verde, precum și față de introducerea obligativității vaccinării.

UPDATE: Manifestanții care au venit la protest în această seară încep să se îndrepte spre case și spre autocare, deoarece există și persoane care au venit din țară pentru a participa la protestul de miercuri, 1 decembrie, din centrul Bucureștiului.

Protest în centrul Bucureștiului. Traficul a fost afectat

Oamenii au început să vină la protest încă de la ora 16, când au început să se strângă în apropierea fântânilor de la Universitate. Trebuie precizat faptul că mare parte dintre cei care au manifestat în această seară nu purtau masca de protecție și nu respectau distanța de siguranță.

De asemenea, protestatarii au scandat lozinci prin care și-au exprimat dezaprobarea privind o serie de măsuri, precum vaccinarea împotriva SARS CoV-2, testarea copiilor sau introducerea certificatului verde.

Potrivit legislației, acest protest este organizat în afara legii, deoarece încalcă prevederea potrivit căreia numărul maxim de oameni care pot participa la o manifestare în timpul stării de alertă nu poate depăși 100.

Știre inițială

Traficul din centrul Bucureștiului este îngreunat de un protest ce se desfășoară în seara zilei de miercuri, 1 decembrie. Astfel, câteva sute de protestatari s-au strâns în Piața Universității pentru a-și exprima nemulțumirea legată de introducerea certificatului verde, dar și împotriva obligativității vaccinării împotriva COVID-19. Aceștia au dansat hora și au blocat circulația în zonă. În cele din urmă, jandarmii le-au permis să protesteze pe un singur sens de mers, pentru a nu paraliza total traficul pe această arteră.

Cookies