BREAKING | Probleme mari la metrou. Se suspendă 50% din serviciile de mentenanță și total serviciile de curățenie

08 iul. 2022
10316 afișări
BREAKING | Probleme mari la metrou. Se suspendă 50% din serviciile de mentenanță și total serviciile de curățenie
Probleme metrou: se suspendă 50% din serviciile de mentenanță și serviciile de curățenie | sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sunt probleme mari la metrou. Metrorex a acumulat datorii către firma Alstom, iar aceasta a decis să suspende 50% din serviciile de mentenanță. De asemenea, se supendă în totalitate serviciile de curățenie.

Probleme mari la metrou

Alstom este compania care se ocupa de mentenanța metroului din Capitală, iar la sfârșitul lunii iunie a informat că Metrorex a acumulat datorii de 33 de milioane de euro. Firma transmitea atunci că va suspenda prestarea serviciilor, începând cu luna iulie, dacă datoria nu va fi achitată.

Ajungem în prezent și promisiunea din partea Alstom este onorată. Firma anunță că suspendă 50% din serviciile de mentenanță și, în totalitate, serviciile de curățenie.

Totodată, surse B365.ro au declarat că, începând de luni, trenurile de metrou vor circula la intervale de 15 și 20 de minute.

Metrorex nu a achitat facturile către Alstom pentru revizia trenurilor de metrou, iar multe trenuri nu au reviziile făcute, declară surse pentru B365.ro.

Metrorex declara că nu va rămâne fără mentenanță

„În urma articolelor apărute în presă referitoare la obligațiile de plată catre Alstom Transport S.A., facem precizarea că Metrorex a achitat o parte din sumele aferente serviciilor realizate în anul 2022 și continuă să plătească facturile ce vor fi emise în acest an.

Pentru achitarea integrală a obligațiilor de plată, va solicita sumele necesare la următoarea rectificare bugetară.

Obiectivul principal al Metrorex este transportul călătorilor în condiții de siguranță, iar în acest sens, depunem toate eforturile pentru rezolvarea acestei situații.”, a declarat Metrorex  la sfârșitul lunii iunie (27 iunie 2022), după ce Alstom a avertizat că nu-și va mai oferi serviciile dacă nu-i sunt achitate datoriile.

Reprezentanții companiei Alstom au declarat luna trecută că s-au făcut toate demersurile amiabile pentru recuperarea restanțelor de la Metrorex. Pentru că acestea nu au dat roade, compania a deschis două acțiuni la Tribunalul București.

Cookies