ESENTIAL

BREAKING | Primele restricții din valul 4 în București? În Capitală, incidența tocmai a depășit 2 la mia de locuitori, anunță DSP București

După publicarea celui mai recent bilanț oficial, cel de joi, 16 septembrie,  rata de incidență din București s-a apropiat serios de pragul de 2/1.000 de locuitori. Când incidența atinge acest prag, Capitala intră în scenariul galben, ceea ce traduce prin primele restricții de val 4 din București. Cu câteva minute în urmă, DSP a anunțat că incidența a ajuns la 2,05 la mia de locuitori.

Eventualele prime restricții  din București din valul 4 ar urma să fie impuse odată cu atingerea / depășirea pragului de incidență de 2 la mia de locuitori, situație care s-a întâmplat astăzi, când rata de incidență a cazurilor de COVID din București a ajuns, potrivt DSP București, la 2.05%.

BREAKING | Primele restricții din valul 4 în București? În Capitală, incidența tocmai a depășit 2 la mia de locuitori, anunță DSP București
Cum arată rata de incidență în București în intervalul de timp 04.09.2021-17.09.2021. Sursa info&foto: dspb.ro

Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a declarat, pentru B365.ro, că, după ce rata de incidență a sărit de 2/1.000, în București pot fi luate măsuri suplimentare. În acest moment, Prefectura așteaptă propunerile DSP.

București. Ce restricții presupune scenariul galben

Sunt câteva restricții mari care se aplică în așa-numitul scenariu galben, care se activează la o incidență de peste 2 la mie, incidență pe care municipiul București tocmai a depășit-o. Eventualele restricții sunt cele legate de numărul de spectatori permiși în sălile de cinema și de spectacole – cel mult 70%, dar și la competițiile sportive care se desfășoară în sală – cel mult 50%. De asemenea, capacitatea de ocupare a acestora poate fi de maximim  70%, și asta doar în condițiile în care toate persoanele sunt vaccinate.

Alte exemple:

  • Este permisă organizarea de evenimente private, cum ar fi  nunțile, botezurile, mesele festive, dar cu număr limitat de participanți – maximum 150 de persoane în exterior, ori cel mult 100 de persoane în interior. Desigur, astfel de evenimente pot fi organizate cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  • În cazul școlilor, orele de educație fizică se mută din sala de sport afară

Cum arată propunerile de restricții, potrivit Hotărârii nr. 50 a CNSU din 26 iulie

  • Activitățile culturale, artistice și de divertisment pot  fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Știre în curs de actualizare


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button