BREAKING | Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, reținut pe Aeroportul Otopeni

29 apr. 2022
9149 Afișari
BREAKING | Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, reținut pe Aeroportul Otopeni
Cristian Popescu Piedone

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut în această dimineață, de către procurori DNA, pe aeroportul internațional Otopeni, scrie Antena 3.

UPDATE, ora 12:06: Avocatul lui Cristian Popescu Piedone a oferit primele declarații. Vlad Hosu a declarat că primarul sectorului 5 a fost ridicat de către DNA și a fost adus cu mandat de aducere, „ în condițiile în care nu mai fusese citat până acum!”.

„Deci nu este vorba în niciun fel despre o rea credință din partea domniei sale”, a mai spus avocatul lui Piedone, potrivit antena3.ro.

BREAKING | Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, reținut pe Aeroportul Otopeni

Primarul Piedone, pe numele căruia există un mandat de aducere, se pregătea să plece în vacanță alături de familie atunci când a fost oprit pe aeroport de ofițerii judiciari.

Primarul sectorului 5 urma să plece în Italia, dar a fost oprit și ridicat de autorități vineri dimineață, în jurul orei 07:00-07:30.

Potrivit acelorași surse, în aceste momente, Cristian Popescu Piedone se află în fața procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție pentru a da declarații într-un nou dosar.

Un nou dosar

Potrivit informațiilor obținute de G4Media, Piedone este vizat într-un nou dosar, altul decât dosarul Colectiv, în care a fost condamnat în primă instanță.

Fostul primar al Sectorului 4 este acuzat, în dosarul Colectiv, de două infracțiuni de abuz în serviciu și încă așteaptă verdictul final dat de instanță. La Tribunalul Bucureşti, Piedone a primit o condamnare la închisoare de 8 ani şi 6 luni.

Verdictul final va fi dat de Curtea de Apel București, dar acesta a rămas în pronunțare încă din data de 21 decembrie 2021. De atunci și până-n prezent, anunțarea verdictului definitiv a fost amânată de 5 ori.

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone urmează ca în data de 3 mai 2022 să afle dacă va intra în închisoare sau nu, pentru tragedia care s-a petrecut la Colectiv în anul 2015.

65 de persoane și-au pierdut viața într-un mod înfiorător. Alte 146 de persoane au rămas mutilate pe viață – în urma incendiului produs în clubul Colectiv din Capitală, în seara de 30 octombrie 2015.

Cookies