BREAKING | Presă: Un negociator ucrainean a fost împușcat pentru trădare. El participase la discuțiile dintre Ucraina și Rusia

05 mart. 2022
4361 Afișari
BREAKING | Presă: Un negociator ucrainean a fost împușcat pentru trădare. El participase  la discuțiile dintre Ucraina și Rusia
BREAKING | Presă: Un negociator ucrainean a fost împușcat pentru trădare. El participase la discuțiile dintre Ucraina și Rusia

Presa din Ucraina a anunțat că serviciul secret din Kiev a împușcat un negociator ucrainean. Motivul ar fi o fost o presupusă trădare. Acesta a participat la discuțiile de negociere ce au avut loc între Rusia și Ucraina.

Un negociator ucrainean împușcat de serviciul secret din Kiev

SBU, serviciul secret intern din Ucraina l-a împușcat de Denis Kireev. Acesta era unul dintre negociatorii care a participat la primele discuțiile pe care Ucraina le-a avut cu Rusia, cu scopul de a pune capăt acțiunilor militare ce au început în urmă cu 10 zile. Denis Kireev ar fi fost suspectat de trădare, după cum au relatat publicația ucraineană Pravda.

Denis Kireev a ocupat în trecut mai multe posturi de conducere în cadrul unor bănci ucrainene, atât private cât și de stat. Deputatul RADA, Alexander Dubinsky, a confirmat că membrul primei delegații ce a participat la discuțiile cu Rusia a fost ucis, după cum scrie publicația Pravda.

Acesta a fost mai întâi arestat de către serviciul secret, iar mai apoi împușcat. Execuția a avut loc în centrul Kievului, lângă Tribunalul Pechersk, după cum a spus jurnalistul Anatoly Shariy.

Rusia a încălcat promisiunea de oprire a focurilor de arme

Acordul de încetare a focului a fost încheiat între Ucraina și Rusia în scopul de a permite civililor să părăsească orașele Mariupol și Volnovakha. Cu toate că luptele ar fi trebuit să fie oprite între orele 10:00 și 14:00 (ora Moscovei) această înțelegere a fost încălcată de Rusia.

Pentru siguranța oamenilor viceprimarul orașului Mariupol a anunțat că cetățenii vor fi duși înapoi în adăposturi și evacuarea orașului a fost oprită. Nu este sigur pentru oameni să fie pe străzi. Serhiy Orlov a declarat, potrivit BBC că bombardamentele rușilor au continuat chiar și pe ruta convenită pentru evacuarea civililor, lângă orașul Orikhiv.

 

Cookies