BREAKING | Predarea voturilor, suspendată în Sectorul 1. PNL: Nu acceptăm presiuni, George Tuță e primar, are sute de voturi peste Clotilde Armand | Rezultate parțiale | UPDATE

10 iun. 2024
1946 afișări
BREAKING | Predarea voturilor, suspendată în Sectorul 1. PNL: Nu acceptăm presiuni, George Tuță e primar, are sute de voturi peste Clotilde Armand | Rezultate parțiale | UPDATE
BREAKING | Predarea voturilor, suspendată în Sectorul 1. PNL: Nu acceptăm presiuni, George Tuță e primar, are sute de voturi peste Clotilde Armand | Rezultate parțiale | Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numărarea voturilor a fost suspendată la Biroul Electoral al Sectorului 1, anunță A3-CNN. E o decizie care vine pe fondul unui adevărat scandal care e în toi aici, unde Clotilde Armand – plasată pe locul 2 de rezultatul alegerilor, după candidatul PNL George Tuță – amenință cu plângeri penale.

UPDATE: Președinta BES 1 le-a transmis oamenilor care stau în fața instituției de ore întregi să lase sacii pe trepte și să revină marți, 11 iunie, pentru a preda tabletele și procesele verbale, potrivit Antena 3 CNN.

Decizia a fost luată pentru că oamenilor nu li s-a pus la dispoziție o sală corespunzătoare. Președinta BES 1 a subliniat faptul că sacii vor rămâne sub pază militarizată până a doua zi.

Așadar, operațiunile de verificare și centralizare ale proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării de aici sunt reprogramate pentru marți.

Nu știm dacă această decizie este legală, având în vedere că legislația în vigoare spune că membrii BES pot propune o astfel de măsură și mai apoi să aștepte decizia Biroului Electoral Central. Însă BEC va desfășura o ședință de abia la ora 20:00.

Știre inițială.

Rareș Bogdan: „Clotilde Armand trebuie să înțeleagă că a pierdut alegerile”

Într-o intervenție în direct, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că partidul său nu va accepta presiunile pe care le face Clotilde Armand, care – spune el – nu acceptă că a pierdut primăria Sectorului 1:

Clotilde Armand trebuie să înțeleagă că a pierdut alegerile, sunt 800 de voturi diferență între dumneaei și George Tuță.

La ora 19:00, potrivit datelor AEP agregate de rezultatevot.ro, rezultatul alegerilor pentru funcția de primar al Sectorului 1 este acesta:

  • George Tuță – 36,29% (33.009)
  • Clotilde Armand – 35,87% (32.622)

Așadar, în acest moment, mai precis, diferența de voturi între cei doi candidați este de 387.

Clotilde Armand, despre situația de la Biroul Electoral Sectorul 1

La ora 17:30, Clotilde Armand a transmis, pe pagina de Facebook, că în „Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană”.

În acest moment, la Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă. Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale și pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leșinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență. Situația este dramatică și nu exagerez.

Actualul primar al Sectorului 1 vrea ca sacii cu voturi să fie închiși și procesele verbale să fie puse într-o cameră sigilată din Piața Amzei, care să fie păzite de jandarmi.

Am cerut reprezentanților Biroului Electoral să vină cu soluții pentru a debloca rapid această situație din Piața Amzei, pentru că membrii comisiilor de vot sunt la datorie de sâmbătă dimineață și sunt extenuați. Să închidă sacii și procesele verbale într-o cameră sigilată din Piața Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secțiile de votare, iar sacii și procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor. Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanții secțiilor de votare odihniți. Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme. Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări!

Până la această oră, Biroul Electoral Sectorul 1 nu a reușit să valideze toate procesele verbale din secțiile de votare, iar oamenii stau în stradă, pe jos, lângă sacii cu voturi.

Pe același subiect:

Cookies