BREAKING | Polițistul din București ce a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni a fost pus sub control judiciar. Acesta nu era în misiune la momentul accidentului

14 ian. 2022
641 Afișari
BREAKING | Polițistul din București ce a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni a fost pus sub control judiciar. Acesta nu era în misiune la momentul accidentului
BREAKING Polițistul din București ce a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni a fost pus sub control judiciar. Acesta nu era în misiune la momentul accidentului Sursă foto: Antena 3

Polițistul a lovit ieri două fetițe pe o trecere de pietoni din București. Acesta este anchetat acum pentru săvârșirea faptei de omor din culpă.

Audierile în cazul agentului de poliție ce a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni s-au încheiat. Polițistul din București nu a fost reținut de autorități, astfel că după terminarea audierilor el a fost lăsat să plece acasă.

Polițistul din București a fost pus sub control judiciar

Conform surselor, în cazul polițistului ce a lovit ieri cele două fete pe trecerea de pietoni a fost dispusă măsura controlului judiciar. Audierile au durat circa 3 ore. După terminarea acestora, tânărul de 27 de ani nu a vrut să dea nici o declarație jurnaliștilor. El i-a împins pe aceștia pentru a putea urca în mașină și a plecat.

Mama fetiței ce a supraviețuit accidentului a declarat într-un interviu pentru Antena 3 faptul că cele două copile l-au văzut pe polițist cum ar fi accelerat mașina de poliție. De asemenea, din spusele fetei de 13 ani, mașina de poliție nu avea pornită sirena în momentul impactului

Polițistul nu se afla în misiune

Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 1 a declarat că acesta nu se afla în misiune la momentul evenimentului. Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a declarat pentru Antena 3 că acesta ducea anumite documente în momentul accidentului.

Conform altor informații ce au fost făcute publice până acum, polițistul are vârsta de 27 de ani și conducea mașina de poliție cu un permis emis de Marea Britanie. Acesta circula cu o viteză foarte mare, de aproximativ 80 de km/oră, potrivit martorilor.

Accidentul deosebit de grav a avut loc joi, la orele prânzului, în sectorul 1 al Capitalei. Fetele implicate în accident aveau 13 și 11 ani și se îndreptau către școală. Cea de 13 ani a murit pe loc în urma unui stop cardio-respirator. Fetița de 11 ani a fost transportată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, cu mai multe traumatisme.

Polițistul este anchetat în momentul de față pentru săvârșirea infracțiunii de omor din culpă. Dacă este găsit vinovat de anchetatori acesta ar putea săvârși o pedeapsă cuprinsă între 5 și 7 ani de închisoare.

 

 

 

 

Cookies