BREAKING | Polițistul din București care a omorât un copil pe trecerea de pietoni NU era în misiune

14 ian. 2022
1209 Afișari
BREAKING | Polițistul din București care a omorât un copil pe trecerea de pietoni NU era în misiune
BREAKING | Polițistul din București care a omorât un copil pe trecerea de pietoni NU era în misiune Sursă foto: Captură/ Antena3

E oficial, a spus-o, cu puțin timp în urmă, purtătorul de cuvânt al Parchetului: Polițistul care a omorât un copil pe o trecere de pietoni din București și a rănit un al doilea NU era în misiune în momentul accidentului.

Sunt primele informații oficiale oferite de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul București în cazul accidentului în care un polițist, care conducea o mașină de poliție, a lovit două fetițe pe o trecere de pietoni din Capitală, pe una dintre ele a ucis-o pe loc, iar pe cea de-a doua a rănit-o grav.

O primă informație esențială dinspre Parchet este aceea  că polițistul nu era într-o misiune specială și că viteza era peste limita legală, deși purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei spunea ieri că polițistul era în misiune.

La acest moment de administrează mijloacele de probă pentru stabilirea întregului cadru procesual și se fac cercetări cu privire la aceste aspecte”, a spus Radu Călin, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul București

Din datele preliminare ale anchetei, viteza pe care o avea polițtul atunci când a lovit cele două copile era de peste 80 km/h.

În momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admisă în localități, nu a acordat prioritate de trecere victimei și a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice, ce au cauzat decesul imediat al victimei. Facem precizarea că victima minoră, în vârstă de 13 ani, era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni.”, a mai spus oficialul

El a adăugat că mașina pe care o conducea polițistul avea pornite semnalele luminoase, dar nu și  pe cele acustice. Reprezentantul parchetului a mai declarat că  mașina care a lovit cele două fete avea viteza peste limita din zonă.

Un polițist lovește doi copii pe trecerea de pietoni. Revolta martorilor

Reprezentanţii ONG-ului Luptăm pentru România spuneau, încă de ieri, într-o postare publicată pe pagina de Facebook a organizaţiei, că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune.

Conform martorilor, poliţistul care era singur în maşină a fost luat de la locul accidentului de către o maşina tip SUV, nicidecum cu autospeciala Poliţiei. Ba mai mult, maşina condusă de poliţistul criminal NU ERA IN MISIUNE, neavând semnalele acustice sau luminoase în funcţiune, acestea fiind pornite abia după accident. Viteza autospecialei condusă de criminal era atât de mare, încât maşina s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului”, au scris reprezentanții ONG-ului.

Între timp, anchetatorii i-au adus la cunoștință polițistului acuzația de ucidere din culpă și urmează să se decidă dacă se va dispune sau nu vreo măsură preventivă contra sa. În același timp, se anchetează și situația permisului său de conducere, fiind vorba de unul preschimbat, în 2016, în Marea Britanie.

 

Cookies