BREAKING | Pericol major la Piața Unirii, trafic rutier restricționat de azi. Măsurile radicale, luate după verificările planșeului de beton

18 ian. 2023
969 Afișari
BREAKING | Pericol major la Piața Unirii, trafic rutier restricționat de azi. Măsurile radicale, luate după verificările planșeului de beton
BREAKING | Pericol major la Piața Unirii, trafic rutier restricționat de azi. Măsurile radicale, luate după verificările planșeului de beton | Sursa foto: Agerpres

Trafic restricționat la Piața Unirii din București. Anunțul a fost făcut de către Primăria Sectorului 4, iar măsura intră în vigoare chiar de astăzi, 18 ianuarie 2023.

Decizia a fost luată în urma finalizării unei expertizei tehnice, efectuate în 2022, care arată că starea tehnică a planșeului Unirii și a pasajului rutier sunt nesatisfăcătoare.

UPDATE, 18 ianuarie, ora 14:48:

„În acest moment, traficul rutier în zona Pieței Unirii este restricționat, pentru toate categoriile de vehicule, pe banda numărul 1, dinspre Bulevardul Corneliu Coposu către bulevardul I.C. Brătianu, pe o distanță de 20-25 de metri, precum și pe banda numărul 3, sensul de mers dinspre strada Halelor-Splaiul Independenței către Mitropolie.

Cât privește măsura restricționării circulației rutiere în zona aferentă Pieței Unirii, a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport în comun și a celor de intervenție în situații de urgență, aceasta urmează să fie discutată și analizată în Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București”, a anunțat PS4 într-un nou comunicat.

Pericol major la Piața Unirii, trafic rutier restricționat

Traficul din zona Piața Unirii va fi restricționat pentru toate vehiculele ce depășesc 3,5 tone (masă maximă autorizată). După cum a informat Primăria Sectorul 4, excepțiile de la această regulă sunt reprezentate de:

  • Mijloacelor de transport în comun.
  • Vehiculele de intervenție în situații de urgență.

Măsura intră în vigoare chiar de astăzi, 18 ianuarie 2023 și a fost luată în urma ultimei expertize tehnice realizate la planșeul de beton din Piața Unirii, pe sub care curge Dâmbovița.

COMUNICATUL PRIMĂRIEI SECTORULUI 4

Începând de astăzi, 18 ianuarie a.c., circulația rutieră din zona Piața Unirii va fi restricționată la intersecția dintre strada Halelor și Splaiul Independenței, precum și la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu.

Măsura a fost implementată prin semnalizare cu balize în regim de urgență după ce, în urma vizitelor în teren efectuate de specialiști, în zonele mai sus menționate, au fost evidențiate tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planșeului Unirii și a pasajului rutier Unirii.

În perioada imediat următoare, ambele zone în care au fost identificate tasările vor fi verificate de experți, care au misiunea de a afla care sunt cauzele ce au generat această situație, precum și de a găsi cele mai potrivite soluții pentru remedierea deficiențelor în cel mai scurt timp posibil.  

Având în vedere situația mai sus prezentată precum și ultimele expertize tehnice efectuate anul trecut, care încadrează atât planșeul Unirii, cât și pasajul rutier Unirii, în starea tehnică IV- nesatisfăcător, Sectorul 4 al Municipiului București a solicitat Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, restricționarea circulației rutiere în zona aferentă Pieței Unirii, a tuturor vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport în comun și a celor de intervenție în situații de urgență.

Studiul de fezabilitate pentru consolidarea planșeului a fost finalizat

De asemenea, Primăria Sectorului 4 a anunțat că a fost finalizat și Studiul de Fezabilitate realizat pentru consolidarea/refacerea planșeului de la Piața Unirii din București.

Respectivele lucrări urmează să fie introduse în cadrul unei licitații publice. Termenul pentru introducerea acestora este de 30 de zile, după cum anunță administrația publică.

Momentul efectiv, conform estimărilor inițiale, la care ar putea fi începute lucrările de execuție este jumătatea anului 2024.

Cookies