BREAKING | Pericol în București, la doi pași de Primăria S3: O grenadă a fost găsită la poarta casei familiei Tonciu. Traficul este restricționat

29 mai 2024
1517 afișări
BREAKING | Pericol în București, la doi pași de Primăria S3: O grenadă a fost găsită la poarta casei familiei Tonciu. Traficul este restricționat
BREAKING | Pericol în București, la doi pași de Primăria S3: O grenadă a fost găsită la poarta casei familiei Tonciu. Traficul este restricționat. Sursa foto: Agerpres

Incident grav în Sectorul 3, în apropiere de Primăria Sectorului 3. O grenadă a fost găsită legată de mânerul porții locuinței părinților Andreei Tonciu. Aceștia au crezut că este vorba despre o glumă, și au aruncat grenada în stradă. Tatăl fostei prezentatoare TV a găsit grenada pe trotuar miercuri dimineață și a alertat autoritățile.

O grenadă a fost descoperită în Sectorul 3, la mică distanță de Primăria Sectorului 3 și de Școala Gimnazială nr. 80. Dispozitivul explozibil ar fi fost găsit ieri seară, în jurul orei 23:00, de către sora prezentatoarei Andreea Tonciu. Grenada ar fi fost legată de poarta locuinței părinților acesteia, cu o sârmă. Femeia ar fi aruncat grenada pe jos, pe trotuarul din fața casei, crezând că este vorba despre o glumă proastă.

O grenadă a fost descoperită la mică distanță de Primăria Sectorului 3

În această dimineață, tatăl surorilor Tonciu a plecat de acasă și a alertat autoritățile după ce a văzut ceva ce semăna cu o grenadă pe trotuar. La fața locului au venit mai multe echipaje de intervenție care au închis perimetrul pentru a nu pune în pericol viața trecătorilor sau a locuitorilor din zonă.

Mai mult, potrivit primelor informații, chiar ar fi vorba despre o grenadă reală, însă aceasta cel mai probabil este nefuncțională.

La mică distanță de vila soților Tonciu se află Școala Gimnazială nr. 80, Primăria Sectorului 3 dar și locuința altei persoane publice, interpreta de muzică Viorica de la Clejani.

Poliția Capitalei a publicat un comunicat de presă în urma incidentului

Poliția Capitalei a transmis un comunicat de presă în urma incidentului de lângă Primăria Sectorului 3.

„În această dimineață, 29 mai 2024, în jurul orei 08.00, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 12 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, cu privire la faptul că, în dreptul unui imobil din Sectorul 3, pe trotuar, s-ar afla un proiectil.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, care au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind luată măsura restricționării traficului pe toată strada.

Totodată, s-a procedat la evacuarea elevilor și a personalului didactic, aflați în școala din proximitate.

De asemenea, lucrătorii din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale si ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sosiți la adresă, au ridicat dispozitivul, comunicând faptul că acesta nu prezintă niciun pericol.

La acest moment, activitățile sunt în dinamică, fiind efectuată cercetarea la fața locului.

Verificările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea stabilirii situației de fapt”

CITEȘTE ȘI

Bookfest 2024 începe azi la Romexpo. Organizatorii au pregătit lansări de carte, dezbateri și multe altele. Republica Moldova este țara invitat de onoare

„Batalionul Verde de Stâlpișori”, în misiune prin Sectorul 2. Nedumerire legitimă a unei bucureștence: Opresc iarba să urce pe trotuar sau trotuarul să năpădească iarba?

O parcare nou amenajată în București. Este pe strada Arieșul Mare din Militari, are 246 de locuri și va avea și spații pentru motociclete

Cookies