Autoritățile desfășoară percheziții la Primăria Sectorului 5. Mai multe persoane sunt bănuite de abuz în serviciu și delapidare.
Polițiștii fac cercetări într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală. Potrivit oamenilor legii, există informații potrivit cărora o asociație înființată de fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, ar beneficiat în mod sistematic, în anul 2020, de fondurile publice locale ale Primăriei Sectorului 5.
Vorbim despre o sumă în valoare totală de aproximativ 30 de milioane de lei. Banii ar fi fost cheltuiți pentru achiziționarea, în mod direct, a mai multor bunuri, dar și servicii la prețuri supraevaluate.
Polițiștii au pus, marți – 24 mai 2022, 7 mandate de percheziții în aplicare în București, județul Ilfov și județul Ialomița, dar și la sediul ONG-ul înființat de Daniel Florea și la sediul Primăriei Sectorului 5.
Procurorii și polițiștii ridică documente, calculatoare, hard disk-uri pe care urmează să le verifice pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat acolo, dar și cine este vinovat pentru aceste acuzații.
Oamenii legii vor duce mai multe persoane la audieri. Încă nu se știe dacă se vor lua măsuri preventive împotriva acestor persoane.
Poliția Capitalei informează că marți, 24 mai, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Ilfov și Ialomița.
„Totodată, au fost puse în aplicare și ordonanțe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală.
În fapt, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizație nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorități locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziționa, în mod direct, la prețuri supraevaluate, mai multe bunuri și servicii”, transmite DGPMB.
Serviciul de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.