BREAKING | Percheziții la 15 persoane bănuite că fac trafic de heroină în București. Operațiunea, la câteva zile după ce un tânăr a murit de supradoză la Festivalul Saga

08 iun. 2022
338 Afișari
BREAKING | Percheziții la 15 persoane bănuite că fac trafic de heroină în București. Operațiunea, la câteva zile după ce un tânăr a murit de supradoză la Festivalul Saga

Brigada de Combate a criminalității Organizate București- Serviciu Antidrog, în colaborarea cu DIICOT efectuează miercuri, 8 iunie 2022, percheziții în București și în Ilfov la un grup infracțional ce ce ocupă cu traficul de heroină.

Percheziții în București și Ilfov la traficanții de heroină

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog vor efectua astăzi, 8 iunie 2022, 11 percheziții la mai multe adrese din București și din Ilfov.

În cadrul acestora este vizat un grup infracțional organizat format din 15 persoane. Acestea s-ar ocupa cu distribuția de droguri de mare risc (heroină) în Capitală.

Persoanele ce sunt bănuite vor fi conduse la sediul DIICOT Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, în vederea audierilor. Ulterior vor fi luate măsurile preventive împotriva acestora.

Grupul infracțional este suspectat pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • Trafic de droguri de mare risc,
  • Constituirea de grup infracțional,
  • Deținerea de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Această operațiune este efectuată cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Poliția Română a precizat următoarele:

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Doi tineri au murit din cauza supradozei la Festivalul SAGA

În cadrul Festivalului SAGA, ce a avut loc în Capitală, două persoane și-au pierdut viața din cauza supradozei. Tragicul eveniment a avut loc în noapte de vineri spre sâmbătă, în prima zi a evenimentului.

Unul dintre aceștia, un tânăr cu vârsta de 25 de ani din Republica Moldova, a fost declarat decedat chiar din ambulanță, când era transportat către Spitalul Sfântul Pantelimon.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a constatat 129 de ilegalități în cadrul festivalului, iar 119 dintre acestea au avut legătură cu traficul sau consumul de droguri de risc și mare risc.

Cookies