BREAKING | O nouă rundă de negocieri pentru oprirea grevei STB. Discuțiile vor avea loc la sediul STB la ora 13:00

22 ian. 2022
469 Afișari
BREAKING | O nouă rundă de negocieri pentru oprirea grevei STB. Discuțiile vor avea loc la sediul STB la ora 13:00
BREAKING | O nouă rundă de negocieri pentru oprirea grevei STB. Discuțiile vor avea loc la sediul STB la ora 13:00. Sursa foto: Wikipedia

Reprezentanții angajaților STB sunt așteptați la sediul societății de pe bulevardul Dinicu Golescu pentru o nouă rundă de negocieri. Este a treia încercare de negocieri pentru a opri greva care a paralizat Capitala în ultimele trei zile.

Greva angajaților STB continuă și sâmbătă, în a treia zi în care aceștia refuză să își reia activitatea, în ciuda deciziei Tribunalului București, care a declarat această formă de protest drept ilegală. Ziua de astăzi este una aparte însă, deoarece a fost marcată de tensiuni între angajați încă de la primele ore ale dimineții.

Greva STB. Ce tratament au primit șoferii care au ieșit astăzi pe traseu

Tensiunile dintre angajații care susțin în continuare greva și cei care au decis să iasă pe traseu astăzi au ajuns la cote ridicate și au trecut de bariera verbală, fiind înregistrate amenințări, șicanări sau chiar și agresiuni.

Șoferii care au plecat de la depoul Dudești sau de la autobaza Floreasca au avut parte de un tratament ostil din partea celor care nu au renunțat la grevă. Astfel, numele celor care au plecat în traseu au fost scrise cu cretă pe tăblii, alături de mesaje precum „Trădătorii” sau „Rușine” sau vestiarele acestora au fost acoperite cu postere cu numele „trădătorilor”.

Un șofer a mărturisit pentru Hotnews, sub protecția anonimatului, faptul că șoferii care au dorit să își respecte programul de muncă nu au primit din partea superiorilor actele și cheile pentru autobuze. Mai mult, unii angajați s-ar fi temut de eventuale probleme pe care le-ar putea avea în viitor.

Unii angajați care au ieșit sâmbătă pe traseu s-au ales cu autobuzele sau tramvaiele avariate. Autobuzul cu numărul 444 a s-a ales cu geamul spart la revenirea la autobaza Floreasca. Acest geam ar fi fost spart de angajații care au refuzat să iasă pe traseu, nemulțumiți de decizia colegului care a decis să „spargă” greva.

De același tratament a avut parte și vatmanul singurului tramvai care a circulat pe linia 1 ieri. La revenirea în depou, geamurile tramvaiului au fost avariate.

Cookies