O bucată dintr-un zid al Conacului Dudești s-a prăbușit în urmă cu puțin timp, ajungând peste nouă mașini. În cădere, bucățile de beton au rupt crengile copacilor dimprejur. La fața locului de află deja mai multe echipaje de pompieri, iar zona a fost delimitată.
Din primele informații oferite de către A3 CNN echipajele de pompieri se află deja la fața locului și încearcă să elibereze zona de bucățile de beton căzute de carosabil și peste mașini.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma incidentului din Sectorul 3 al Capitalei. Cu toate astea, cel puțin 9 mașini aflate în zona au fost avariate în urma prăbușirii zidului respectiv.
Pompierii și polițiștii au intervenit deja la fața locului, zona a fost deja delimitată.
În urma cercetărilor la fața locului urmează să se stabilească cu exactitate cum s-a produs prăbușirea zidului și cui îi revine vina pentru producerea acestui incident.
Mai multe imagini de la fața locului au apărut pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”:
Conacul Dudești se află pe strada Ilioara din Sectorul 3 al Capitalei, unde există un complex arhitectonic conservat destul de bine. Acesta a fost realizat în jurul anului 1750 și este singurul de acest fel din București, având anexele aproape întregi.
Cu toate că ctitorii nu sunt cunoscuți, anumiți oameni cred că această așezare ar fi fost realizată de către Alexandru Ipsilanti pe ruinele unei foste clădiri din epoca brâncovenească. În anumite documente de dinainte de război, perioada în care conacul aparținea primăriei comunei, construcția era numită „Cetățuia lui Ipsilanti”.
Chiar dacă ctitorii nu sunt cunoscuți, se știe că acest conac a aparținut lui Nicolae Dudescu și fiului său Constantin, trecând mai apoi în proprietatea bancherului Ioan Hagi Mosco. Ultimul proprietar al Conacului Dudești a fost arendașul Ivanciu Gruiev.
După naționalizare, aceasta a fost transferată către I.R.E.B., apoi la Gostatul care își avea sediul chiar în conac. După anul 1989 acesta a fost alocat Fabricii de Tutun Regie. După privatizarea Fabricii de Tutun, Galaxy, proprietarul de la acea vreme, a lăsat clădirea în paragină.
Construcția este unul dintre monumentele istorice din oraș, având codul B-II-m-A-18936 și fiind regăsit pe lista sub denumirea de Conacul Cantacuzino – Curțile Dudești-Cioplea.