BREAKING | O adolescentă de 14 ani s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din București

16 mai 2022
7824 Afișari
BREAKING | O adolescentă de 14 ani s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din București
BREAKING | O adolescentă de 14 ani s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din București.. Sursa foto: Agerpres/ Arhiva

Incident șocant. O adolescentă în vârstă de 14 ani s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din București. La fața locului s-au deplasat de urgență autoritățile.

O adolescentă de 14 ani s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din București

Incidentul a avut loc luni – 16 mai, pe Bulevardul Timișoara din București.

Echipele medicale au ajuns de urgență la fața locului și au găsit-o pe adolescenta de 14 ani în viață, dar nu era conștientă. Fata se află în stare deosebit de gravă. După ce au stabilizat-o, medicii au transportat-o la spital, cu multiple politraumatisme.

Potrivit primelor informații, adolescenta ar avea probleme psihice și nu se află la prima tentativă de suicid, conform Gândul. În momentul în care s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din București, tânăra s-ar fi aflat cu bunica în casă.

În ultima perioadă tot mai multe persoane amenință că se sinucid sau chiar recurg la acest gest tragic.

Prevenirea actului suicidar

În România există 2 numere de telefon pentru suport, disponibile non-stop, înființate de „depreHub”:

  • 0374.456.420 – apel gratuit;
  • 0374.461.461 – apel gratuit. Aceasta este linia de suport pentru adolescenți și tineri.

depreHub” este un proiect la nivel național creat de Asociația Happy Minds. Proiectul reunește totalitatea serviciilor de consiliere și terapie pentru prevenția, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul depresiei.

„Deseori, oamenii ajung prea târziu în cabinetul psihologului, epuizați, complet descurajați și lipsiți de resursele necesare pentru a mai duce pe picioare o astfel de boală”, transmit reprezentanții depreHub.

De asemenea, în România există și organizația non-profit Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS). ONG-ul a fost creat cu scopul de a menține și de a promova calitatea vieţii prin prevenirea actului suicidar.

ARPS pune la dispoziție un serviciu gratuit şi confidenţial de consiliere telefonică, iar specialiștii oferă suport emoţional tuturor celor care se află în criză suicidară, dar şi a apropiaţilor acestora.

  • Numărul de telefon: 0800 801 200
  • Program: vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 19:00 – 07:00.
Cookies