BREAKING | Nosocomialele închid secții din Maternitatea Giulești. Internările la ATI și nașterile înainte de termen, suspendate. 7 bebeluși infectați în ultima perioadă

18 sept. 2024
546 afișări
BREAKING | Nosocomialele închid secții din Maternitatea Giulești. Internările la ATI și nașterile înainte de termen, suspendate. 7 bebeluși infectați în ultima perioadă
BREAKING | Nosocomialele închid secții din Maternitatea Giulești. Internările la ATI și nașterile înainte de termen, suspendate. 7 bebeluși infectați în ultima perioadă. FOTO: Arhivă Agerpres

Au fost descoperite infecții nosocomiale la Maternitatea Giulești, iar mai multe secții ale spitalului au fost închise complet pentru igienizare. Nu se mai fac internări, iar nașterile înainte de termen vor fi suspendate pentru următoarea perioadă.

Femeile însărcinate de la Maternitatea Giulești au fost direcționate către alte spitale.

Infecții nosocomiale la Maternitatea Giulești

Au apărut infecții nosocomiale la Maternitatea Giulești, iar internările pe secția de Terapie Intensivă au fost suspendate temporar, astfel încât să se reducă presiunea epidemiologică, potrivit Evz.

În ultimele luni, au fost înregistrate șase-șapte cazuri de bebeluși cu infecții. Spațiile maternității urmează să treacă prin procesele periodice și normale de curățenie și igienizare.

Micuții cu infecții nosocomiale au primit tratamentul corespunzător și, în acest moment, starea lor de sănătate este stabilă. Însă, pentru o vreme, bebelușii născuți prematur nu vor mai putea fi internați pe secția ATI, iar gravidele de la Maternitatea Giulești au fost direcționate către alte spitale.

Totodată, despre situație au fost informate și Serviciul de Ambulanță București – Ilfov și Direcția de Sănătate Publică.

Amintim că, în anul 2019, mai mulți bebeluși de la Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococul auriu, o bacterie foarte periculoasă. Atunci, cinci copii au fost transferați la Spitalul Grigore Alexandrescu. Infecțiile au apărut la șase luni după închiderea Maternității Giulești, cauzate tot de stafilococul auriu. 45 de copii au fost afectați, iar bacteria a fost găsită și pe mâinile personalului medical.

Ministrul Sănătății a anunțat investiții uriașe

Marți, Alexandru Rafila a declarat că este foarte important ca unitățile medicale să raporteze corect numărul tuturor infecțiilor nosocomiale, atrăgând, totodată, atenția asupra nevoii de laboratoare de microbiologie în spitale.

Se desfășoară acum investiții serioase în 120 de spitale din România, m-aș bucura să profite cele 120 de spitale de fondurile alocate din PNRR și să se concentreze pe combaterea infecțiilor, care înseamnă reabilitare de săli de operație, de exemplu, instalare de sisteme de filtrare a aerului, instalare de sisteme care să facă curățenie și dezinfecție la standarde înalte sau alte tipuri de reabilitări care permit o îmbunătățire a activității spitalului respectiv, a spus Alexandru Rafila.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies