BREAKING | Nordul Bucureștiului, paralizat în această dimineață. Blocaj pe DN1, din cauza restricțiilor de la Fântâna Miorița, dar și pe Aerogării e rău de tot, că e șantierul de la Linia 5

02 iul. 2024
30542 afișări
BREAKING | Nordul Bucureștiului, paralizat în această dimineață. Blocaj pe DN1, din cauza restricțiilor de la Fântâna Miorița, dar și pe Aerogării e rău de tot, că e șantierul de la Linia 5
BREAKING | Nordul Bucureștiului, paralizat în această dimineață. Blocaj pe DN1, din cauza restricțiilor de la Fântâna Miorița, dar și pe Aerogării e rău de tot, că e șantierul de la Linia 5 | Foto: b365.ro

Traficul din nordul Capitalei este un coșmar pentru șoferi din cauza lucrărilor la magistrala de metrou M6. La intrarea în București, circulația este aproape blocată. La fel este și pe bulevardele Poligrafiei, Mărăști și Aerogării.

Traficul din Nordul Capitalei este afectat de unul dintre șantierele de pe Magistrala M6

Restricțiile de circulație din zona Șoseaua București-Ploiești, Gara Băneasa – Fântâna Miorița au intrat în vigoare sâmbătă, 29 iunie.

Metrorex anunță că acestea sunt necesare pentru deschiderea șantierului la viitoarea stație de metrou Gara Băneasa de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud, din cadrul contractului de execuție „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1.1 – 1Mai-Tokyo”.

Din cauza lucrărilor, traficul rutier se desfășoară pe două benzi de circulație pe fiecare sens al Șoselei București – Ploiești în zona menționată anterior. Adică pe drumul de legătură dintre București și Ploiești se circulă doar pe patru benzi în loc de șase.

Metrorex a precizat că planul de deviere a circulației este avizat de Comisia Tehnică de Circulație din cadrul PMB, Direcția Transporturi, de Administrația Străzilor București și de Brigada Rutieră București.

Și unde mai punem că, din februarie, s-a deschis și șantierul de pe linia de tramvai 5, care leagă Nordul de Centrul Capitalei.

Sursa foto: Andrei Ionescu, consilier local Otopeni/Facebook
Sursa foto: Andrei Ionescu, consilier local Otopeni – Facebook

Pe Waze, „Coșmarul de la Fântâna Miorița” arată astfel:

Sursa foto: Captură ecran Waze
Sursa foto: Captură ecran Waze
Sursa foto: Captură ecran Waze
Sursa foto: Captură ecran Waze

Restricții de circulație, de sâmbătă, în zona Piața Montreal – Piața Presei Libere

Restricții de circulație vor mai fi și în zona Piața Montreal – Piața Presei Libere pentru alt șantier la o viitoare stație de metrou de pe M6, începând de pe data de 6 iulie.

Activități de execuție la viitoarea stație de metrou Piața Montreal de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud, din cadrul contractului de execuție „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1.1 – 1Mai -Tokyo” impun necesitatea închiderii celor trei benzi de circulație existente pe Bd. Mărăști, pe relația Piața Montreal – Piața Presei Libere.

Cele trei benzi de circulație vor fi închise până pe data de 7 septembrie 2024, adică timp de două luni, iar orice modificare eventuală va fi anunțată printr-o informare actualizată.

Noile modificări vor fi semnalizate prin instalarea de panouri informative în intersecțiile: Bd. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu, Str. Aviator Popișteanu – Bd. Expoziției, Str. Parcului – Bd. Expoziției – Str. Aviator Traian Vasile, Bd. Mărăști – Str. Alexandru Constantinescu și Bd. Mărăști – Bd. Mareșal Alexandru Averescu.

Pietonii vor putea traversa Bd. Mărăști pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricționat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies