BREAKING | Noile trenuri de metrou, care au deja întârziere la livrare, mai întârzie puțin. Metrorex reclamă foarte multe nereguli pe linia de producție ALSTOM

10 oct. 2023
2620 Afișari
BREAKING | Noile trenuri de metrou, care au deja întârziere la livrare, mai întârzie puțin. Metrorex reclamă foarte multe nereguli pe linia de producție ALSTOM
BREAKING | Noile trenuri de metrou, care au deja întârziere la livrare, mai întârzie puțin. Metrorex reclamă foarte multe nereguli pe linia de producție ALSTOM | Foto simbol: Facebook - Metrorex

Noile trenuri de metrou cumpărate de Metrorex în 2020 nu vor ajunge nici anul acesta în București, a anunțat președintele Consiliului de Administrație al companiei, Mihai Barbu. Acesta a transmis că la fabrica din Brazilia, unde trenurile sunt fabricate, echipa Metrorex ar fi identificat „foarte multe nereguli”.

Livrarea noilor trenuri de metrou va mai dura

Președintele Metrorex a precizat, în cadrul emisiunii B1 TV că, potrivit contractului de 103 milioane de euro, livrarea celor 13 rame din Brazilia ar fi trebuit să înceapă în iunie 2022. Acestea nu vor ajunge nici luna viitoare, conform ultimului termen transmis de producător.

Mihai Barbu a mai spus că la fabrica din Brazilia, echipa Metrorex ar fi identificat „foarte multe nereguli” pe linia de producție. De asemenea, au fost date penalități de întârziere de 10 milioane de euro, a transmis Economedia.ro.

Metrorex a plătit deja un avans de 20% din valoarea contractului cu Alstom:

Din cauza crizelor multiple nu reușesc să construiască și să livreze la timp trenurile. Ele trebuiau să vină din iunie anul trecut, apoi s-a decalat termenul cu încă un an. Nu au ajuns nici acum. Pentru primul tren au fost invitați colegii din Brazilia unde se construiește și au constatat foarte multe nereguli în construcția acestui tren. Bineînțeles că, ultimul termen pe care l-au avansat, 18 noiembrie parcă, să-l trimită din Brazilia în România pe vas, probabil că nu va fi respectat din cauza acestor neconformități tehnice.

După ce trenurile de metrou vor fi livrate, testele pentru punerea în circulație vor dura încă câteva luni.

În prezent, în subteran circulă doar 54 de rame din cele 64 câte ar trebui să asigure transportul călătorilor Metrorex. La orele de vârf, oamenii se înghesuie pe peroane și în vagoanele trenurilor de metrou.

În luna mai 2023, Metrorex le transmitea bucureștenilor că programul metrourilor de pe toate magistralele va suferi modificări din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri de către Alstom Transport S.A., firma care se ocupă de mentenanța acestora.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies