Tribunalul București a decis, vineri, că greva STB este ilegală și a dispus „reluarea activității” în a doua zi în care mijloacele de transport în comun de suprafață nu circulă în București.
Tribunalul București a admis astfel o solicitare a conducerii STB, care a contestat în instanţă greva, pe motiv de nelegalitate. Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a susținut declarații, la scurt timp după ce instanța s-a pronunțat, în care a făcut apel la înțelepciune pentru a se reveni la circulația transportului în comun. El a avertizat că angajații STB care nu respectă hotărârea judecătorească săvârșesc o infracțiune.
În urmă cu o zi, Tribunalul București hotărâse suspendarea grevei STB și, de asemenea, a dispus ”reluarea imediată a activității”, potrivit deciziei pronunțate. Cu toate acestea, greva STB a continuat și vineri, în ciuda deciziei Tribunalului.
În timpul grevei STB, separat de colegii săi care au încetat lucrul, un vatman a plecat cu tramvaiul și a făcut un tur complet pe linia 1 pe care circulă.
Greva angajaților de la Societatea de Transport București (STB) continuă și vineri, pentru a doua zi consecutiv. Primarul Nicușor Dan s-a întâlnit cu reprezentanți ai STB la prima oră a dimineții și au discutat timp de patru ore. Directorul general al STB, Adrian Criț a declarat că angajații își periclitează locul de muncă continuând greva după ce o decizie judecătorească executorie de joi a stabilit că șoferii trebuie să reia activitatea. Primarul a subliniat, de asemenea, că s-a discutat ipoteza întreruperii contractelor de muncă pentru angajații care nu-și respectă contractele individuale de muncă spunând că ”este o opțiune reală”.