BREAKING | Primarul din Ștefăneștii de Jos, reținut de DIICOT. Acesta este acuzat că a violat o minoră în vârstă de 13 ani

11 feb. 2022
412 Afișari
BREAKING | Primarul din Ștefăneștii de Jos, reținut de DIICOT. Acesta este acuzat că a violat o minoră în vârstă de 13 ani
BREAKING NEWS | Primarul din Ștefăneștii de Jos, reținut de DIICOT. Acesta este acuzat că a violat o minoră în vârstă de 13 ani. Sursa foto: Observatorul

Primarul din Ștefăneștii de Jos, Ionel Robert Ștefan, a fost reținut vineri de DIICOT fiind acuzat de agresarea sexuală a unei minore în vârstă de 13 ani. Aceasta nu ar fi prima faptă de acest gen a edilului, care a mai fost reținut pentru viol și anul trecut, însă a fost cercetat în libertate.

Acuzații grave aduse primarului comunei Ștefăneștii de Jos, localitate aflată la marginea Bucureștiului. Liberalul Ionel Robert Ștefan a fost reținut vineri de procurorii DIICOT, fiind acuzat de autorități că a violat și exploatat sexual o minoră de 13 ani împreună cu alte persoane.

Dosarul realizat de autorități presupune o serie de acuzații grave, precum traficul de minori, violul, complicitatea la viol, loviri și alte violențe sau influențarea declarațiilor.

Primarul din Ștefăneștii de Jos, reținut de DIICOT pentru acuzații de viol

Potrivit procurorilor DIICOT, suspecții implicați în acest dosar au abuzat fizic și sexual o minoră în vârstă de 13 ani în repetate rânduri în intervalul 2017-2018. Mai mult, fata a născut un copil la finele anului 2018, testele de paternitate dovedind faptul că tatăl este unul dintre vinovații din dosar.

De asemenea, pentru a îngreuna ancheta autorităților și pentru a împiedica tragerea la răspundere a celor implicați în acest scandal, suspecții au recurs la influențarea declarațiilor victimei în fața organelor judiciare. Acest lucru a fost realizat prin oferirea de foloase dar acuzații au apelat și la amenințarea familiei minorei în anumite momente.

Martorul care a alertat autoritățile a fost agresat de doi dintre suspecți în repetate rânduri, astfel că acesta a ajuns la spital din cauza loviturilor, prima dată pentru 3-4 zile, a doua oară 11-12 zile. Aceștia au recurs la violență pentru a împiedica sesizarea organelor judiciare..

Ionel Robert Ștefan a mai fost reținut și anul trecut de autorități

Primarul comunei Ștefăneștii de Jos a fost reținut și în iunie 2021 pentru acuzații de viol, însă la acea dată un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a decis să fie derulată cercetarea în libertate.

La acea dată, Ionel Robert Ștefan a negat acuzațiile ce i-au fost aduse, solicitând efectuarea unor teste ADN și a audierilor cu aparatul poligraf pentru a-și dovedi nevinovăția.

Procurorii DIICOT le-au percheziționat vineri locuințele celor cinci inculpați, care vor fi prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă timp de 30 de zile.

Cookies