Breaking news. Primăria Sectorului 1, executată silit să plătească datoriile către Romprest. Clotilde Armand primește o nou lovitură în scandalul gunoaielor

10 iun. 2021
964 Afișari
Breaking news. Primăria Sectorului 1, executată silit să plătească datoriile către Romprest. Clotilde Armand primește o nou lovitură în scandalul gunoaielor

Breaking news. Primăria Sectorului 1 ar putea fi executată silit să plătească datoriile către compania de salubritate Romprest. Edilul Clotilde Armand primește o nou lovitură în scandalul gunoaielor, chiar de la judecători, după ce Prefectul Capitalei și premierul României au îndemnat-o să achite datoriile din contract încă de ieri.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 pun capăt, cel puțin pentru moment, scandalului gunoaielor din Sectorul 1 care ține deja de câteva luni. Conform unei decizii a judecătorilor, Clotilde Armand este obligată să achite facturile restante către compania de salubritate Romprest.

Judecătoria Sector 1 execută silit Primăria și cere achitarea datoriilor restante

Primarul Clotilde Armand a primit verdictul din partea Judecătoriei Sectorului 1. Magistraţii au decis că Primăria Sectorului 1 este executată silit şi nevoită să plătească restanţele către firma Romprest.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, este decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Prefectul Capitalei spune și el că nu va institui stare de alertă

Prefectul Capitalei a anunţat, joi, că nu va institui stare de alertă în Sectorul 1. Alin Stoica a dezvăluit cum a reacţionat Clotilde Armand la aflarea veştii.

Alin Stoica a declarat că se caută o soluţie pentru rezolvarea scandalului cu gunoaiele din sectorul 1. Întrebat care a fost reacţie primarului, prefectul a spus că aceasta „nu a avut ce să spună”.

„În această dimineaţă, am primi documentaţia şi nota de constatare (de la Garda de Mediu – n.r.). Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiţie prevăzute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă.

Ameninţarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgenţă, excepţionale pentru înlăturarea situaţiei. Voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria sectorului 1 şi cu prestatorul. În acest moment, nu pot da acordul pentru solicitarea Sectorului 1.

Există disfuncţionalităţi în serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea şi de aceea eu voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria Sectorului 1 şi cu prestatorul în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic. Sper ca în scurt timp, o oră, două, să vin către populaţie în general şi către locuitorii sectorului 1 care aşteaptă o rezolvare, să vin cu o altă soluţie. Prima soluţie nu a funcţionat în care şi prestatorul ar fi fost de acord. Încercăm să găsim o soluţie care să nu implice acordul prestatorului de serviciu”, a transmis prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Garda de Mediu București a reacționat și ea

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Bucureşti a vorbit și acesta despre poluarea din Sectorul 1.

Au fost prelevate probe. Nu sunt indicii că sunt depăşite valorile limită. Astăzi vom finaliza toate controalele la speţa în cauză

Viorel Tufeanu spune că probele prelevate în Sectorul 1 nu indică faptul că sunt depăşite valorile limită de poluare. El a adăugat că vor fi finalizate controalele în cursul zilei de joi cu privire la situaţia din sector şi ulterior vor fi aplicate toate prevederile legale. Întrebat despre soluţia pentru a rezolva chestiunea gunoaielor în Sectorul 1 despre care vorbea prefectul Capitalei Alin Stoica, Tufeanu a precizat că nu poate emite opinii în acest sens, însă în calitate de cetăţean îşi doreşte o rezolvare a problemei.

„Au fost prelevate probe. Nu sunt indicii că sunt depăşite valorile limită. Cu siguranţă instituţiile cu atribuţii în domeniu vor emite acte din care să rezulte răspunsuri la întrebările dumneavoastră şi ale cetăţenilor”, a afirmat Viorel Tufeanu, joi la sediul Prefecturii Capitalei.

Cookies