BREAKING NEWS | Se reia circulația transportului în comun în București. Greva STB a fost suspendată

20 ian. 2022
7008 Afișari
BREAKING NEWS | Se reia circulația transportului în comun în București. Greva STB a fost suspendată

Tribunalul București a suspendat joi greva STB și a dispus ”reluarea imediată a activității”, potrivit deciziei pronunțate în regim de urgență. Sentința tribunalului este executorie, chiar dacă poate fi atacată cu apel.

Tribunalul București a analizat la ora 14.00 solicitarea conducerii Serviciului de Transport București (STB), făcută încă de dimineață, de a suspenda greva sindicaliștilor, pe care o considerau ilegală pentru că nu au fost respectați pașii legali.

Transportul public de suprafață era încă blocat în București, la ora 16.00 din cauza protestului spontan al angajaților STB, care cer măriri de salarii și condiții mai bune de muncă. 1450 de autobuze, troleibuze și tramvaie au rămas în depouri și autobaze, iar directorul STB, Adrian Criț, i-a acuzat pe liderii de sindicat că au interese ascunse și amenință cu plângeri penale.

Liderul de sindicat STB, Vasile Petrariu, în conflict cu directorul STB, Adrian Criț

Liderul de sindicat STB, Vasile Petrariu, și totodată consilier PSD, a amenințat anterior deciziei Tribunalului că mijloacele de transport în comun vor reveni pe traseu după ce directorul general Adrian Criț va pleca de la conducerea STB. El a precizat că la negocieri, fără el nu va merge nimeni din partea Sindicatului Transportatorilor, răspunzându-i primarului Capitalei, Nicușor Dan, care afirmase că doreşte să vorbească cu cei care au făcut grevă dar nu cu consilierul PSD, care a politizat acest protest.

Petrariu a spus că acest conflict poate fi rezolvat instant dacă PNL îşi asumă această răspundere şi îl demite pe actualul director general al STB, prin Consiliul de Administraţie. Petrariu a mai acuzat PNL şi USR că doresc să divizeze această societate.

Tags:
Cookies