Breaking news! Cutremur puternic în România! Cel mai mare din ultima perioadă FOTO

06 iul. 2021
374 Afișari
Breaking news! Cutremur puternic în România! Cel mai mare din ultima perioadă FOTO

Breaking news! A fost cutremur în România în urmă cu puțin timp. Potrivit primelor informații este vorba de cel mai puternic din ultima perioadă, atingând aproape 4.4 grade.

Cutremur puternic în România, cel mai mare din ultima perioadă, potrivit informațiilor oferite de INFP.ro.

Cutremur mare în România

Marți, în jurul orei 14.20, un seism puternic a avut loc în zona Vrancea, cu magnitdinea ml 4.4, la adâncimea de 80 de km, deci la o adâncime medie, după cel de aseară care a fost de mare adâncime. Cutremurul s-a produs la o distanță de 142 de kilometri de București.

Te-ar putea interesa și Cum poți supraviețui unui cutremur? ARCEN a publicat ghidul dedicat bucureștenilor în cazul unui seism

Un alt cutremur a avut loc azi-noapte

Un alt seism cu magnitudinea de 3,2 grade pe Richter, dar de adâncime mare, a avut loc luni seară în zona seismică Vrancea-Buzău, în data de 5 iulie. Numărul cutremurelor din ultima perioadă pare să se fi intețit.

Seismul de ieri s-a produs la adâncimea de 148 de kilometri, mai transmite INFP, şi s-a simțit în special în orașele aflate în apropierea epicentrului din zona seismică Vrancea. Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului mai spune că seismul nu a produs pagube materiale. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, Bacău, Galați şi București, desigur.

 

Și poate e de folos sa citești și În București urmează să fie creat primul ghid tipărit de supraviețuire după un cutremur

Cel mai mare cutremur de anul acesta a avut loc în luna mai

Cel mai important cutremur din 2021 a avut o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richer şi a fost resimţit chiar și la Bucureşti. Seismul a avut loc în data de 26 mai anul curent.

Specialiștii INFP spun că în zona seismică Vrancea este normală apariția unui seism mai puternic din când în când. Astfel, odată la doi ani ar trebui să apară un cutremur de 5 – 6 grade pe scara Richter, iar acest lucru ar intra într-o activitate seismică normală în România.

Rămâne de văzut când va veni inevitabilul mare cutremur. Toți îl așteptăm. Să vedem în ce măsură ne va prinde pregătiți.

cutremur românia

Cookies