BREAKING | Ministrul Transporturilor: Toată conducerea METROREX va fi schimbată

21 iul. 2022
7258 Afișari
BREAKING | Ministrul Transporturilor: Toată conducerea METROREX va fi schimbată
BREAKING | Ministrul Transporturilor: Toată conducerea METROREX va fi schimbată | Sursă foto: Facebook Metrorex

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că până la finalul anului 2022, va fi ales un nou director general la Metrorex. De asemenea, acesta a informat că va fi selectat și un nou Consiliu de Administrație.

Ministrul Transporturilor anunță că va schimba conducerea Metrorex

Sorin Grindeanu a anunțat miercuri, 20 iulie 2022, că până la finalul anului dorește să schimbe atât Consiliul de Administrație, cât și directorul general al companiei Metrorex. Prin această schimbare se dorește profesionalizarea societății, astfel încât să nu mai fie subvenționată din banii românilor, conform news.ro.

Sorin Grindeanu a declarat că directorul general al Metrorex şi Consiliul de Administrație sunt răspunzători pentru întârzierile de la metrou și pentru faptul că tot mai puține trenuri sunt scoase pe traseu.

Metrorex are un director general și are și un Consiliu de Administrație, e o companie. Nu are de ieri-de azi aceste probleme și nu sunt singurele. Până la sfârșitul anului, tot ceea ce înseamnă Consiliu de Administrație, director general, vor fi selectați și am dat drumul la acest lucru pe 109, adică pe acea Ordonanță 109. Tot acest lucru sper să ducă la o profesionalizare mai mare în activitatea Metrorex, a declarat Ministrul Transporturilor.

„De ce ar fi de acord un timișorean să subvenționeze o societate de transport din București”

Ministrul transporturilor a precizat că nu i-se pare corect ca societatea Metrorex să fie subvenționată din banii de la bugetul de stat.

De ce ar fi de acord un timișorean să subvenționeze o societate de transport din București sau un clujean sau un ieșean? Lucrurile acestea trebuie să se termine o dată. Mă aștept ca viitorul director general cu tot Consiliul de Administrație să își asume tot ce am spus eu, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Compania Metrorex are de plată o datorie de 160 de milioane de lei către societatea Alstom. Această firmă se ocupa de serviciile de mentenanță pentru cele 82 de rame de metrou din București.

Din cauza acestea datorii, Alstom a suspendat treptat serviciile oferite. Astfel că, bucureștenii așteaptă chiar și câte 18 minute pentru sosirea unui tren.

Cookies