Ministrul Florin Roman și-a dat demisia din Guvern. Firul evenimentelor care au dus la o plecare iminentă

15 dec. 2021
250 Afișari
Ministrul Florin Roman și-a dat demisia din Guvern. Firul evenimentelor care au dus la o plecare iminentă
Ministrul Florin Roman și-a dat demisia din Guvern. Firul evenimentelor care au dus la o plecare iminentă

Florin Roman și-a dat demisia din Guvern. Anunțul l-a făcut pe Facebook, în mesaj amenințându-l pe cel pe care îl bănuiește de „linșaj” că îl va da în judecată. Ministrul Digitalizării a fost acuzat de plagiat, că a publicat o carte de negăsit și că și-a trecut în CV o licență la Universitatea Babes Bolyai, deși nu a urmat cursurile universității respective. Dezvăluirile au fost făcute de o publicație centrală.

Florin Roman a demisionat din Guvern, în urma dezvăluirilor despre falsurile trecute în CV-ul său. Libertatea a publicat, în ziua demisiei lui Roman, o declarație oficială a rectorului Universității Babeș-Bolyai conform căreia ministrul nu a urmat cursurile universității respective, așa cum susținea acesta.

Premierul Nicolae Ciucă ar fi discutat, miercuri, înainte de demisie, cu liderul PNL, Florin Cîțu, despre situația ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării și a cerut ca acesta să demisioneze din Guvern, în caz contrar va fi remaniat.

Demisie anunțată pe Facebook

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, și-a anunțat demisia din Guvern, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Roman a publicat și diplomele pe care le deține.

În replică, președintele USR, Dacian Cioloș, a salutat demisia ministrului Florin Roman. El a susținut că nu se teme de acuzele lui Roman și îi urează „drum bun”.

Ce a dus la demisie: falsurile din CV-ul ministrului Florin Roman

Primul semn de întrebare cu privire la onestitatea ministrului Florin Roman a fost când acesta a spus că nu-și găsește cartea publicată la Editura Academiei, apoi a recunoscut că n-a scris-o. În urma acestei investigații, Libertatea a mai descoperit că 10 pagini din 10 verificate din masteratul ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, sunt plagiate la literă din lucrarea unui profesor din Timișoara.

În ziua demisiei, publicația a mai descoperit încă un fals în CV-ul ministrului. Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a căutat și a găsit în arhivă că, de fapt, politicianul nu a studiat la universitatea menționată ci a urmat un colegiu universitar neacreditat aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia.

 

 

Cookies