BREAKING | Miniștrii USR PLUS au demisionat. S-au aplaudat și s-au pozat tip selfie. Urmează bilanțuri la Palatul Victoria

07 sept. 2021
219 afișări
BREAKING | Miniștrii USR PLUS au demisionat. S-au aplaudat și s-au pozat tip selfie. Urmează bilanțuri la Palatul Victoria
BREAKING | Miniștrii USR PLUS au demisionat. S-au aplaudat și s-au pozat tip selfie. Urmează bilanțuri la Palatul Victoria

Într-o dimineață de marți, 7 septembrie 2021, la Palatul Victoria din București a fost agitație mai mare ca de obicei - iar, de obicei zilele astea, e agitație destul de mare. Așa cum Dan Barna a anunțat aseară, miniștrii USR PLUS au demisionat din cabinetul condus de premierul pe care ei nu-l mai susțin, nu-l mai plac, nu-l mai respectă, nu-l mai vor, nu-l mai nimic.

Demisiile miniștrilor USR PLUS vor ajunge la premierul Florin Cîțu tot azi, pe la prânz, adică pe la ora la care liderul USR PLUS Dan Barna va ajunge la Palatul Cotroceni, unde are întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. N-ați vrea să fiți roboți-muscă, să intrăm în sala de negocieri, să ne găsim un loc foarte confortabil și să asistăm la discuții nevăzuți? (nu, nu cu floricele, că pare destul de complicată situația și, într-un fel sau altul, tot la noi ajunge, noi decontăm).

Dan Barna a anunțat aseară demisiile miniștrilor USR PLUS

Aseară, după încă o zi de criză guvernamentală cu negocieri eșuate, declarații belicoase, încurcături procedurale cu moțiunea și cu toți nervii politici făcuți, probabil, țăndări, Dan Barna a anunțat că miniștrii USR PLUS demisionează din Guvern fiindcă (desigur) „așa nu se mai poate”. „N-am luat ușor decizia”, a mai spus Barna, al cărui partid amenință cu ieșirea de la guvernare de ceva vreme.

„Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier. Fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună aşa nu se mai poate”, a mai spus Dan Barna.

Așadar, după anunțul lui Dan Barna și după potopul de reacții și declarații politice care a urmat aseară, dimineață, miniștrii USR PLUS și-au scris demisiile.

VIDEO | Demisiile miniștrilor USR PLUS – momentul anunțului cu aplauze de la Palatul Victoria


Miniștrii USR PLUS au demisionat. Florin Cîțu: „copii răsfățați”

După primele declarații cu demisiile, premierul Florin Cîțu (desigur și aici 🙂 a fost aspru… ba nu, dur cu USR PLUS.

„Noi vrem să guvernăm România, nu este vorba despre împăcare, ci este vorba despre interesele românilor și aici s-au comportat, din punctul meu de vedere, ca nişte copii răsfăţaţi”, a declarat Florin Cîțu.

El mai susține că există o singură certitudine: aceea că, prin discuțiile și negocierile cu AUR pentru depunerea unei moțiuni de cenzură, USR PLUS a legitimat în România un partid extremist.

Una peste alta, Guvernul e în aer, azi o să fie iar mare foșgăială pe la palatele din București.

Cookies