BREAKING | Ministerul Sănătății: „Suspiciune înaltă pentru varianta Omicron” în România

02 dec. 2021
212 Afișari
BREAKING | Ministerul Sănătății: „Suspiciune înaltă pentru varianta Omicron” în România

Ministerul Sănătății anunță joi că „există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, la două dintre cele trei persoane testate pozitiv după sosirea din Africa de Sud.

Primele teste realizate la cele 3 persoane infectate cu SASR-CoV-2 care au revenit în România din Africa de Sud arată că la două dintre ele există suspiciuni mari de a avea varianta Omicron, anunță Ministerul Sănătății.

„Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Starea celor românilor reveniți din Africa de Sud, infectați cu SARS-CoV-2

Cele trei persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Este vorba de un jucător din cadrul echipei de rugbi CSM Ştiinţa Baia Mare și de alte două persoane din județele Brașov și Vaslui.

Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare, a precizat Ministerul Sănătății.

Suspiciunile de infectare cu varianta Omicron sunt la cele două persoane din Brașov și Vaslui.

46 de români s-au întors miercuri cu o aeronavă militară care a făcut transportul pentru repatrierea românilor din Africa de Sud, după suspendarea zborurilor din cauza răspândirii noii variante a coronavirusului.

 

Cookies