BREAKING | Mii de doze de „Zombie”, drogul nou vândut cu 10 lei în centrul Bucureștiului, găsite la perchezițiile la dealeri. Drogul desfigurează și dă imediat dependență

06 oct. 2023
8069 Afișari
BREAKING | Mii de doze de
BREAKING | Mii de doze de "Zombie", drogul nou vândut cu 10 lei în centrul Bucureștiului, găsite la perchezițiile la dealeri. Drogul desfigurează și dă imediat dependență. Sursa foto: DIICOT

DIICOT anunță că mii de doze de „Zombie”, drogul nou vândut cu 10 lei în centrul Bucureștiului, au fost găsite în urma perchezițiilor domiciliare din București și Ilfov.

Dealerii acționau în centrul Capitalei (Unirii, Colțea, Universitate și străzile din apropiere). Interacțiunea dintre vânzători și clienți se realiza direct, pe stradă.

Mii de doze de „Zombie”, drogul nou vândut cu 10 lei în centrul Bucureștiului, găsite la percheziții

Vineri, 6 octombrie, DIICOT a anunțat că, la datele de 4 și 5 octombrie, 10 persoane au fost reținute, iar alte 7 persoane au fost plasate sub control judiciar, inculpații fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive. De asemenea, unul dintre inculpați este cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Oamenii legii transmit că, în perioada ianuarie – octombrie 2023, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpații au deținut în vederea comercializării substanțe psihoactive (Alpha-PHiP substanță psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice) și au vândut sau au intermediat vânzarea unor astfel de substanțe către consumatori din Capitală.

Inculpații au acționat cu predilecție în zona centrală (Unirii, Colțea, Universitate și străzile adiacente), interacțiunea între vânzători și clienți realizându-se în mod direct, stradal, transmite DIICOT.

Ce s-a găsit la percheziții

În urma celor 10 percheziții domiciliare realizate de DIICOT și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, în București și județul Ilfov, au fost identificate și ridicate:

  • 3.610 pliculețe ce conțin Alpha-PHiP (substanță psihoactivă nouă),
  • aproximativ 50 de grame NSP (substanțe psihoactive noi),
  • aproximativ 5 grame de canabis,
  • un cântar electronic,
  • 12 telefoane mobile,
  • suma de 20.200 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că provine din activitățile infracționale .

La data de 05.10.2023, cei 10 inculpați reținuți au fost prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București care au dispus arestarea preventivă a trei dintre aceștia, măsura arestului la domiciliu pentru alți șase și cea a controlului judiciar pentru un inculpat, transmite DIICOT.

Drogul desfigurează și dă imediat dependență

Această substanță interzisă este cunoscută sub numele de „Zombie” și este cumpărată, de cele mai multe ori, de către persoanele fără adăpost din centrul Bucureștiului.

Dă o dependență rapidă, chiar de la prima doză. Un prag de dependență important, apoi se lasă cu dependență fizică și psihică, iar pe lângă, substanța are și un efect toxic în organism, atacă organele interne, atacă chiar membrele.

Determină infecții puternice și de multe ori consumatorii ajung chiar la amputarea membrelor sau intervenții chirurgicale, a declarat Cătălin Țone, expert antidrog, potrivit stirileprotv.ro.

Cookies