BREAKING | Metrou blocat pe Magistrala 4. Călătorii sunt evacuați prin tunel

05 apr. 2022
2106 Afișari
BREAKING | Metrou blocat pe Magistrala 4. Călătorii sunt evacuați prin tunel
BREAKING | Metrou blocat pe Magistrala 4. Călătorii sunt evacuați prin tunel. Sursa: captură/ antena3

Defecțiune în subteran, marți dimineață, pe Magistrala 4. Incidentul a avut loc între stațiile Grivița și Basarab, transmite Metrorex.

UPDATE, 10:05: Circulația trenurilor de metrou a fost reluată în condiții normale.

Călătorii au fost evacuați prin tunel

UPDATE, 9:26: Călătorii au fost evacuați în siguranță și au fost însoțiți în tunel, pe o distanță de aproximativ 100 de metri, până la peronul stației de metrou Basarab. Tunelul urmează să fie verificat pentru a reporni alimentarea cu energie electrică, conform informațiilor oficiale transmise de Metrorex.

„Trenul defect urmează să fie retras la depou și verificat pentru stabilirea cauzelor deranjamentului și a remedierii. Până la rezolvarea situației, circulația trenurilor de metrou se desfășoara în sistem pendulă”, a transmis Metrorex.

Metrorex a mai precizat că trenul trimis în ajutor nu a rămas blocat, ci acesta realizează manevre de tractare.

UPDATE: La fața locului au ajuns de urgență și 4 echipaje de pompieri, 2 echipaje SMURD, Detașamentul Special de Salvatori și Salvatorii Metrorex.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în metrou se aflau peste 200 de persoane, mai exact: 276, potrivit antena3.ro.

Linia de metrou a fost deconectată de la alimentarea cu energie electrică.

Oamenii au fost nevoiți să meargă prin tunel până la cea mai apropiată stație de metrou – Basarab, pe o distanță de aproximativ 200 de metri, a declarat ISU inițial.

Din fericire, nu sunt persoane rănite.

Echipele de intervenție au escortat călătorii prin tunel.

Metrou blocat pe Magistrala 4

Un tren de metrou s-a defectat marți dimineață – 5 aprilie 2022, pe Magistrala 4, între stațiile Grivița și Basarab, spune Metrorex.

Metroul s-a stricat în jurul orei 7:51. Oamenii care se aflau în tren au fost anunțati „cu privire la deranjament” și li s-a spus că vor fi evacuați prin tunel, alături de personalul Metrorex. Astfel, toată operațiunea să se realizeze în condiții de siguranță „și îndrumați pentru continuarea călătoriei”, a adăugat compania.

Metrourile circulă cu dificultate, pe celălalt sens de mers, în sistem pendulă.

Angajații de la Metrorex fac demersuri pentru retragerea trenului defect din circulație, dar și pentru reluarea traficului în condiții normale pe ambele sensuri.

Cookies