BREAKING | Masca devine obligatorie pe stradă în București, în apropierea școlilor

08 sept. 2021
678 Afișari
BREAKING | Masca devine obligatorie pe stradă în București, în apropierea școlilor
BREAKING | Masca devine obligatorie pe stradă în București, în apropierea școlilor

S-a decis. Masca de protecție va fi obligatorie pe stradă, în apropierea școlilor din București. Decizia a fost luată, miercuri, de către CMBSU.

BREAKING | Masca devine obligatorie pe stradă în București, în apropierea școlilor. Decizia a fost luată miercuri, 8 septembrie, de către CMBSU.

Masca devine obligatorie pe stradă în București, în apropierea școlilor

Dacă miercuri dimineață situația încă era incertă, iată că, la prânz, autoritățile au decis ca purtarea măștilor să redevină obligatorii în apropierea unităților de învățământ din București.

Recomandăm și: Revine masca obligatorie? Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că astăzi se decide dacă va trebui să purtăm mască în apropierea școlilor

Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca masca de protecție să devină obligatorie pe o rază de 50 de metri în apropierea școlilor, grădinițelor și creșelor din Capitală. Măsura se aplică începând cu data de 13 septembrie 2021, din momentul în care copiii încep școlile.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, potrivit hotărârii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Măsura are ca scop prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19.

Prefectul Capitalei: măsura este necesară

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a declarat că reintroducerea acestei măsurii este una necesară, din cauza revenirii elevilor în bănci din data de 13 septembrie, care va crea aglomerație în jurul unităților de învățământ. Aglomerație va fi mai ales în momentul în care părinții îi vor aduce sau îi vor lua pe copii de la școală, grădinițe sau creșe. Probabilitatea va fi mult mai mare ca virusul să se transmită.

„Este necesară, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic”, a declarat Prefectul Capitalei, potrivit Digi24.ro.

Rata de infectare din Capitală crește de la o zi la alta, iar acest lucru este îngrijorător, mai ales că mai sunt 5 zile până la începerea școlilor. Rata de infectare din București, miercuri, 8 septembrie, este de 1,21 la mia de locuitori.

Cookies