BREAKING | Macron, după ce a vorbit cu Putin 90 de minute: Urmează ce e mai rău, vrea toată Ucraina

03 mart. 2022
6093 Afișari
BREAKING | Macron, după ce a vorbit cu Putin 90 de minute: Urmează ce e mai rău, vrea toată Ucraina
BREAKING | Macron, după ce a vorbit cu Putin 90 de minute: Urmează ce e mai rău, vrea toată Ucraina

Emmanuel Macron a discutat din nou, joi, cu Vladimir Putin, iar apoi l-a sunat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunță Palatul Elysee, potrivit AFP. Conversația telefonică dintre președintele francez și omologul său rus a durat o oră și jumătate.

Putin a discutat din nou cu Macron

Joi, 3 martie 2022, a avut loc cea de-a treia convorbire telefonică dintre Emmanuel Macron și Vladimir Putin, de la declanșarea războiului în Ucraina din data de 24 februarie 2022. Președinția franceză a declarat că discuția celor doi lideri a durat o oră și 30 de minute.

Prim-ministrul francez a precizat la postul TF1 că discuția a fost cerută de Vladimir Putin. Jean Castex a mai spus că situația de pe teren este, fără îndoială, „foarte proastă”.

Premierul francez a declarat că președintele Rusiei își menține poziția și dorința de a demilitariza Ucraina, de capitulare a țării și spune că acest lucru este inacceptabil.

De asemenea, Kremlinul a transmis că Vladimir Putin i-a spus, joi, președintelui Franței că scopurile operațiunii Rusiei în Ucraina – demilitarizarea şi obţinerea statutului de neutralitate, vor fi obţinute în cele din urmă, conform Reuters.

Macron: „urmează tot ce este mai rău”

Citat de Le Monde, Emmanuel Macron consideră că „urmează tot ce este mai rău” pentru Ucraina, după discuția telefonică purtată cu Vladimir Putin, care și-a exprimat foarte clar dorința de a continua ofensiva, al cărei scop este cucerirea întregii țări, potrivit Elysée.

Putin a declarat că orice încercări ale Kievului de întârzieri ale negocierilor nu vor face decât să determine Moscova să-și sporească lista solicitărilor, conform Kremlinului.

Pe parcursul discuției telefonice, președintele rus l-a asigurat pe președintele francez că operațiunile armatei ruse se desfășoară „conform planului” pus la punct de Moscova și că operațiunile se vor înrăutăți dacă Ucraina nu acceptă condițiile Rusiei, a declarat președinția franceză, conform Le Monde.

Cookies