BREAKING | Linia de tramvai 41, blocată iar din cauza unei căderi de tensiune. UPDATE | STB: Acum, tramvaiele circulă normal

14 iul. 2023
995 Afișari
BREAKING | Linia de tramvai 41, blocată iar din cauza unei căderi de tensiune. UPDATE | STB: Acum, tramvaiele circulă normal
BREAKING | Linia de tramvai 41, blocată iar din cauza unei căderi de tensiune. STB: S-a înființat linia navetă 641 | Sursa foto: screenshot A3-CNN

UPDATE – ora 11:00 –  Linia 41 funcționeaza normal

Linia de tramvai 41 – „metroul ușor” din București – este blocată din nou, din nou din cauza unei căderi de tensiune. La ora 07:00, STB a anunțat problema pe contul său de Twitter:

Linia 41 – blocata pe ambele sensuri pe Str. Turda, la Pasaj Grant. Cauza: lipsa tensiune.

Cu puțin timp în urmă, STB a anunțat că, pentru preluarea fluxului de călători, s-a înființat linia naveta 641, între Piața Presei și Ghencea.

Căderile de tensiune de pe linia 41

Este al doilea astfel de incident major pe care STB îl înregistrează pe linia 41 în ultimele zile.

Miercuri seara, un blocaj identic s-a înregistrat și a afectat semnificativ transportul public din București vreme de două ore. Căderea de tensiune de atunci s-a produs, ca și acum, la o oră de vârf în București.

Furtună de dimineața în București, probleme în transportul public

În această dimineață, când Capitala a fost sub avertizare nowcasting – cod galben de furtuni și vijelii, mai multe linii STB au fost blocate. Este vorba despre:

  • Liniile 116 și 141 – blocate pe Bd. Pieptanari, pe sens Str. Turnu Măgurele, din cauza unui copac căzut pe carosabil. S-au aplicat măsuri de deviere;
  • Linia 138 – blocată pe Str. Romancierilor, în zona stației Romancierilor, pe ambele sensuri. Autobuzele circulă deviat. Cauza: copac căzut pe carosabil;
  • Liniile 232 și 241 – blocate pe Bd. Metalurgiei, între Metro Berceni și Sos. Berceni. Cauza: copac căzut pe carosabil. S-au aplicat măsuri de deviere.

Linia 41 e „metroul ușor” al Capitalei

Pe această linie STB, tramvaielecirculă cu viteza maximă admisă, iar traseul este complet  separat de restul traficului rutier.

41 este prima prima linie de tramvai din oraș gândită cu regim de circulație prioritar.  

Până la introducerea, pe acest traseu, a tramvaielor Imperio de la Astra Arad, pe aici au circulat vagoane V3A modernizate. Tramvaiele V3A-M2000 au fost construite special pentru lini.

A fost inaugurată în 1984, pe tronsonul Piața Presei-Pasaj Grant-Crângași.  În 1987, linia a fost extinsă până la Ghencea, odată cu inaugurarea Pasajului de la Lujerului și terminarea amenajării Șoselei Virtuții.

În 2002, linia a fost complet modernizată, fiind transformată în metrou ușor, calea de rulare fiind separată pe întreg parcursul sau de alte linii de tramvai și, în mare parte, de accesul rutier. Singurele tronsoane în care tramvaiele nu sunt separate de carosabil se află pe Bulevardul Mărăști și la intersecția Strada Brașov/Drumul Taberei). 

41 traversează Bucureștiul de la Piața Presei până în cartierul Ghencea (în zona stadionului Steaua), iar cele două capete de linie reprezintă primele terminale multimodale pentru transport în comun din București.

 

 

 

 

Cookies