BREAKING | Liderii coaliției și-au întrerupt ședința și au plecat spre Palatul Cotroceni

07 dec. 2021
226 Afișari
BREAKING | Liderii coaliției și-au întrerupt ședința și au plecat spre Palatul Cotroceni
BREAKING | Liderii coaliției și-au întrerupt ședința și au plecat spre Palatul Cotroceni. Sursa foto: Ziare.com

Liderii coaliției de guvernare au plecat brusc de la ședința de marți seară din Parlament și au mers de urgență spre Palatul Cotroceni. Deși Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor, Florin Cîțu și premierul Nicolae Ciucă au părăsit ședința, ceilalți reprezentanți ai partidelor ce se află în coaliția de guvernare au continuat această întâlnire.

Liderii coaliției de guvernare, Florin Cîțu, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor, precum și premierul Nicolae Ciucă au părăsit ședința ce a avut loc marți după-amiază la Parlament, în biroul președintelui Camerei Deputaților, pentru a merge în cel mai scurt timp la Palatul Cotroceni, unde trebuiau să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis, potrivit G4media.

Ședința de la Parlament, întreruptă. Liderii coaliției se aflau în dezbatere de trei ore

Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Kelemen Hunor și premierul Nicolae Ciucă se aflau în această ședință de aproximativ trei ore în momentul în care au părăsit locația în mare grabă. Liderii coaliției au fost supliniți de o serie de reprezentanți ai PNL, PSD și UDMR.

Ședința de astăzi de la Parlament a avut loc după ce liderii sociali-democrați și cei liberali nu au căzut de acord privind două teme importante prevăzute în bugetul anului 2022. Este vorba despre suprataxarea marilor companii, dar și despre creșterea pensiilor și alocațiilor pentru copii.

În timp ce PNL ar dori respingerea acestei noi taxe, dar și creșterea cheltuielilor în favoarea suplimentării fondurilor pentru investiții, PSD ar susține mai degrabă sporirea cheltuielilor sociale.

Ce teme au discutat liderii coaliției la ședință

Printre temele aduce în dezbatere de liderii coaliției de guvernare în ședința de marți de la Parlament se numără taxa de 1 la sută pentru companiile mari, o măsură pe care Nicolae Ciucă nu vrea să o includă în bugetul pentru 2022, însă acesta va asculta argumentele social-democraților pe această temă. Mai mult, astăzi s-a discutat și despre împărțirea funcțiilor prefecților în întreaga țară, dar și despre implementarea certificatului verde în funcție de incidență, o măsură propusă de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Mai mult, premierul Nicolae Ciucă ar fi precizat că dorește ca bugetul pentru anul viitor să fie adoptat până la data de 23 decembrie.

Cookies