BREAKING | Lavrov: Vom merge până la capăt în Ucraina. Occidentul are gânduri nucleare, nu noi

03 mart. 2022
1015 Afișari
BREAKING | Lavrov: Vom merge până la capăt în Ucraina. Occidentul are gânduri nucleare, nu noi
BREAKING | Lavrov: Vom merge până la capăt în Ucraina. Occidentul are gânduri nucleare, nu noi | Sursa foto: screenshot Radio Europa Liberă România

Ministrul rus de externe a ieșit la televiziune publică din Rusia să mai spună o dată că țara sa nu se va opri. Că “operațiunea militară” din  Ucraina are ca scop, printre altele, să se asigure că țara nu va adera la NATO.

Lavrov: Invazia merge „până la capăt”

Ministrul rus de Externe a declarat că Rusia va continua “operațiunea militară” din Ucraina “până la capăt” și că  unii lideri străini se pregătesc de război împotriva Rusiei, în vreme ce țara sa nu are niciun gând de război nuclear.

Asta în condițiile în care amenințarea nucleară a venit chiar din partea Rusiei, chiar prin vocea lui Vladimir Putin, care a declarat, acum câteva zile, că a ordonat ca arsenalul nuclear să fie pus în alertă maximă.

Moscova: Rusia are multă bunăvoință, dar…

Serghei Lavrov a mai spus azi că dialogul Rusiei cu Occidentul trebuie să se bazeze pe respect reciproc și a acuzat NATO că încearcă să își mențină supremația:

Rusia are multă bunăvoință, nu poate lăsa pe nimeni să îi submineze interesele. (…) Gândurile nucleare sunt prezente constant în capul politicienilor occidentali, dar nu și în capul rușilor. Vă asigur că nu vom permite ca niciun fel de provocare să ne dezechilibreze

Declarațiile acestea vin la doar o zi după ce același Serghei Lavrov  a spus că, în cazul în care ar avea loc un al treilea război mondial, va fi o confruntare nucleară.

Și, în vreme ce lumea întreagă privește îngrozită imagini cu marile orașe ucrainene bombardate zilnic, cu blocuri de locuințe transformate în ținte de război, ministrul rus de Externe insistă că rușii țintesc doar ținte militare. Serghei Lavrov spune că trupele rusești au primit ordine stricte de a folosi arme de înaltă precizie pentru a distruge infrastructura militară.

Și asta nu e tot: Serghei Lavrov a comparat SUA cu Napoleon şi Hitler: „Pe vremuri, Napoleon şi Hitler aveau scopul de a subjuga Europa – acum, americanii fac acelaşi lucru”.

Cookies