BREAKING | Klaus Iohannis se întâlnește cu Florin Cîțu la Palatul Cotroceni, să vadă cum o scot la capăt cu balamucul politic de la Palatul Victoria 

06 sept. 2021
2134 Afișari
BREAKING | Klaus Iohannis se întâlnește cu Florin Cîțu la Palatul Cotroceni, să vadă cum o scot la capăt cu balamucul politic de la Palatul Victoria 
BREAKING | Klaus Iohannis se întâlnește cu Florin Cîțu la Palatul Cotroceni, să vadă cum o scot la capăt cu balamucul politic de la Palatul Victoria 

Ați văzut cum a început săptămâna în București? În primul rând, pentru noi, restul, a început cu ceea ce pare prima zi de după ce s-a întors în oraș TOATĂ lumea care a fost în vacanță. Și, în vreme ce noi am fi avut vreme să facem și de mâncare în mașini între semafoare, situația politică a ajuns cu stricăciunea într-un punct  mort din perspectiva soluțiilor, foarte zglobiu din perspectiva haosului guvernamental. Așa că președintele Iohannis l-a chemat la Cotroceni pe premierul Cîțu, să discute despre criza guvernamentală.

Așadar, la ora 12:30, Klaus Iohannis se întâlnește cu Florin Cîțu ca să discute despre criza guvernamentală. Anunțul e oficial, a venit de la Palatul Cotroceni, acolo unde președintele și premierul vor și încerca să … ceva, în condițiile în care de coaliția la guvernare pare că s-a ales praful.

Întâlnirea de la Cotroceni are loc aproape că simultan cu ședința birourilor permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, unde ar urma să se decidă calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură pe care vinero noaptea au depus-o parlamentari USR PLS și AUR.

Criza guvernamentală, care mocnea de ceva vreme, a izbucnit în toată splendoarea ei după ce premierul Florin Cîțu (de la PNL) l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion (de la USR PLUS).

A fost momentul în care USR PLUS a explodat. A anunțat că nu-l mai susține pe premier, a început discuții cu AUR pentru moțiune, a anunțat că miniștri săi își vor depune demisiile zilele astea. 

Între timp, e scandal și din cauza semnăturilor puse pe moțiunea de cenzură

Mai întâi, câteva chestuni mai degrabă tehnice: birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor a fost convocată inițiaș vineri, la ora 23,00 (da, da, vineri, la 11 noaptea!). Previzibil, n-a fost cvorum, așa că au amâbat=o pe sâmbătătă. Dar sâmbăta e zi mai degrabă de mers la mare/munte, nu de stat la ședințe grele în București, așa că n-a fost cvorum nici atunci. Așa că rămas, cinstit, pe luni,

Moţiunea asta de cenzură se cheamă „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!” și a fost semnată de 122 de parlamentari. Și-acum intervine și problema cu semnăturile.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, zice  că „există suspiciuni” în legătură cu semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR: „Există suspiciuni că nu sunt semnăturile”, a spus Ciolacu.

Cu îndoieli a venit și deputatul PNL de Alba Florin Roman. care susține că moţiunea celor de la USR PLUS și AUR ar fi însoţită de peste 30 de semnături scanate, copiate din tabele. De-aici și până la suspiciuni de falsificare  a unor semnături n-a mai fost decât un claxon scurt.

În fine, vom vedea ce s-o mai întâmpla cu premierul și cu guvernul lui acum fragil până la dezintegrare după ședințele de azi. Sau poate că nu.

Cookies