BREAKING | Klaus Iohannis, la telefon cu Joe Biden despre războiul din Ucraina. Președintele american discută cu aliații și cu partenerii SUA

28 feb. 2022
471 Afișari
BREAKING | Klaus Iohannis, la telefon cu Joe Biden despre războiul din Ucraina. Președintele american discută cu aliații și cu partenerii SUA
BREAKING | Klaus Iohannis, la telefon cu Joe Biden despre războiul din Ucraina. Președintele Biden discută cu aliații și partenerii SUA

Casa Albă anunță că președintele Statelor Unite, Joe Biden, organizează azi o conferință cu aliații și cu partenerii SUA, cu care va discuta, la telefon, despre  evoluțiile invaziei ruse în Ucraina şi pentru a coordona un răspuns unitar.

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la această conferință telefonică organizată de Joe Biden. 

O noutate care arată, o dată în plus, cât de mare e miza și cât de importantă e coordonarea internațională este participarea la discuții a  premieruluI Japoniei.

Aceste discuţii anunțate de administrația americană au loc  în ziua în care Adunarea Generală a ONU va dezbate o rezoluție  de condamnare a invadării Ucrainei de către Rusia.

Ucraina, a cincea zi de război. Capitala Kiev rezistă

Între timp, războiul din Ucraina a ajuns în ce-a de-a cincea zi, iar capitala Kiev a rezistat eroic atacurilor și noaptea trecută. Șeful Forțelor Armate din Ucraina spune că, la Kiev, situația este sub control.

Dar Rusia a reluat, dimineață, bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. A fost lovită și o localitate aflată în apropierea capitalei, unde o rachetă a distrus un bloc de locuințe.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că, în această dimineață vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță. 

Încrederea ucrainenilor în președintele lor, care a refuzat să plece, care transmite zilnic mesaje către populație și către lumea întreagă, este aproape absolută. Un sondaj realizat în acest sfârșit de săptămână arată că peste 90% dintre ucraineni îl susțin pe președintele Zelenski.

 

Cookies