BREAKING | Iohannis convoacă iar CSAT. La ședința de urgență de la București se discută despre războiului din Ucraina și implicațiile asupra României

01 mart. 2022
647 afișări
BREAKING | Iohannis convoacă iar CSAT. La ședința de urgență de la București se discută despre războiului din Ucraina și implicațiile asupra României
BREAKING | Iohannis convoacă iar CSAT. La ședință de urgență de la București se discută despre războiului din Ucraine și implicațiile asupra României

Președintele Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru a discuta evoluția crizei declanșate de invazia rusă în Ucraina, cum afectează acest război România, dar șii despre măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați

Ședința CSAT începe la ora 12:00

Administraţia Prezidenţială  de la București anunță că pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse subiecte referitoare la evoluţiile în situația deloc simplă de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei și implicaţiile pentru România.

Războiul din Ucraina a provocat, deja, o criză umanitară și un scenariu foarte posibil este ca situația să se agraveze în perioada imediat următoare.

În cea mai recentă evaluare, înaltul comisar ONU pentru refugiați spune că, după primele 5 zile de război din Ucraina, peste 160.000 de persoane strămutate, dar numărul real ar putea fi mult mai mare.

În România au intrat deja peste 70.000 de refugiați ucraineni, mulți în tranzit spre alte țări de Europa, îndeosebi din vest, dar forte mulți –  aproximativ jumătate dintre ei – au cerut deja adăpost la noi în țară. Iar perspectiva este ca numărul refugiaților să crească.

Războiul din Ucraina – a doua ședință CSAT de la momentul invaziei rusești

Este pentru a doua oară de la izbucnirea războiului când președintele Iohannis convoacă CSAT. După ședința de săptămâna trecută, președintele a declarat că Federaţia Rusă a ales calea reprobabilă a violenţei armate masive împotriva unui stat suveran, a ales forţa tancurilor în detrimentul vieţilor cetăţenilor și a mai spus că  România condamnă ferm această agresiune.

Klaus Iohannis a mai declarat atunci că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și că România nu va fi atrasa în conflictul militar din Ucraina.

De asemenea, Iohannis a mai declarat atunci că România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice și umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia și Ucraina:

Oricât de mult rău ar încerca să facă, ultimii revizionişti ai istoriei trebuie să ştie că lumea pe care vor să o reînvie a apus demult.

Numărul persoanelor are sosesc în România din Ucraina este în continuă creştere.

Cookies