BREAKING | Întâlnirea dintre Nicușor Dan și angajații STB, terminată prematur. Ce se întâmplă cu greva generală

21 ian. 2022
669 afișări
BREAKING | Întâlnirea dintre Nicușor Dan și angajații STB, terminată prematur. Ce se întâmplă cu greva generală
BREAKING | Întâlnirea dintre Nicușor Dan și angajații STB, terminată prematur. Ce se întâmplă cu greva generală. Sursa foto: Sindicatul STB

Întâlnirea dintre primarul Capitalei, Nicușor Dan și angajații STB nemulțumiți s-a încheiat în doar câteva minute, a declarat vineri seară liderul Sindicatului Transportatorilor din București, Vasile Petrariu. Acesta din urmă a adăugat că situația critică din Capitală este departe de a se rezolva, iar salariații STB ar urma să decidă dacă greva va continua.

Momente tensionate la sediul Primăriei Capitalei, după ce întâlnirea inițiată de primarul general Nicușor Dan cu angajații STB ce a început la ora 18:00 s-a încheiat brusc. Liderul Sindicatului Transportatorilor din București, Vasile Petrariu, a oferit declarații în urma încheierii premature a discuțiilor, însă nu a precizat dacă greva STB care a paralizat orașul în ultimele două zile va continua și în zilele următoare.

Întâlnirea inițiată de Nicușor Dan, încheiată brusc. Ce acuzații aduce liderul sindicatului STB

În cadrul declarațiilor de presă oferite în fața Primăriei Capitalei, Vasile Petrariu a precizat faptul că discuția dintre primar și angajații STB s-a încheiat brusc și fără rezultat. Nicușor Dan a solicitat ca la discuții să nu participe și liderul sindicatului STB, fapt care ar fi dus la încheierea imediată a discuțiilor. Mai mult, Petrariu a declarat că, deși primarul a „pozat în persoana care mediază”, acesta nu a arătat această atitudine și în interacțiunea cu angajații STB prezenți la fața locului.

„În condițiile astea, colegii s-au ridicat de la masă și au plecat. Domnul primar general n-a stat cu noi nici măcar un minut. N-a intenționat niciodată să rezolve acest lucru. Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul. Aceste declarații și poziții belicoase, care incită și instigă nu ajută cu nimic.”, a declarat vineri seară liderul sindicatului STB, Vasile Petrariu, potrivit Antena 3.

De asemenea, Petrariu a precizat că „salariații” (n.r. STB) vor decide ce vor face în perioada următoare, astfel că acesta nu a precizat dacă greva va continua pentru a treia zi la rând.

Tribunalul București a decis că greva STB este ilegală

Tribunalul București a decis vineri la prânz că greva angajaților STB este ilegală, această decizie fiind executorie, ceea ce înseamnă că refuzul angajaților STB de a reveni la activitate ar putea aduce sancțiuni penale.

Vineri dimineață a fost deschis un dosar penal în rem, la Parchetul Judecătoriei sectorului 3, pe legea dialogului social, la o autosesizare a Poliției Transporturi. Potrivit polițiștilor, greva nu respectă condițiile necesare prevăzute în lege.

Faptul că este vorba despre o cercetare în rem înseamnă că sunt vizate fapte, și nu anumite persoane în urma grevei STB.

Cookies