BREAKING | Incendiu la rafinăria Lukoil din Ploiești. Există degajări mari de fum

21 sept. 2021
173 Afișari
BREAKING | Incendiu la rafinăria Lukoil din Ploiești. Există degajări mari de fum
BREAKING | Incendiu la rafinăria Lukoil din Ploiești. Există degajări mari de fum. Sursă foto: Captură/ Digi24

Incendiu la rafinăria Lukoil din Ploiești. Există degajări mari de fum. Incendiul a izbucnit marți, 21 septembrie, în jurul orei 11:00.

BREAKING | Incendiu la rafinăria Lukoil din Ploiești. Există degajări mari de fum din cauză că ard reziduuri petroliere care au rezultat în urma procesului tehnologic.

UPDATE: Reprezentanții rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploiești au transmis că incendiul a fost stins în jurul orei 11:30. Se fac cercetări pentru a stabili cauza care a dus la izbucnirea incendiului, potrivit Observatorul Prahovean.

BREAKING | Incendiu la rafinăria Lukoil din Ploiești

Incendiul a izbucnit marți, 21 septembrie 2021, în jurul orei 11:00, la rafinăria Petrotel Lukoil din Ploiești. La instalația de cocsare a rafinăriei a izbucnit incendiul.

Autoritățile au emis o avertizare prin sistemul RO-ALERT. Oamenii sunt avertizați că există degajări mari de fum în atmosferă. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova le recomandă oamenilor să-și păstreze calmul, să rămână în case și să închidă ferestrele și ușile.

Există degajări mari de fum

Din fericire, nu au fost raportate victime până în acest moment.

Pentru a localiza incendiul la rafinăria Lukoil, echipajele private pentru situații de urgență ale companiei au trimis la fața locului 4 autospeciale de stingere.

De asemenea, pentru a sprijini forțele care deja intervin la fața locului, pompierii din județul Prahova au trimis la rafinărie 3 mașini de stingere, 2 autospeciale de descarcerare, 1 autoscară și o ambulanță SMURD.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de ISU, nu au existat victime. Nu a fost necesară nici evacuarea persoanelor aflate în zonă – deja exista o distanță considerabilă.

Flăcările au afectat aproximativ o suprafață de 400 de metri. Iar din cauza degajărilor mari de fum, ISU Prahova a emis un mesaj de tip RO-ALERT:

„RO-ALERT: alertă extremă. Incendiu produs la SC LUKOIL SA cu degajări mari de fum în atmosferă. Păstrați-vă calmul, rămâneți în locuințe, închideți și etașați ferestrele și ușile. Urmați instrucțiunile autorităților. Inspectoratul pentru Situații de Urgență.”, au transmis autoritățile, potrivit sursei citate.

Din cauza degajărilor mari de fum a fost înștiințată și Garda de Mediu.

Cookies