BREAKING | Încă un TIR blocat în Pasajul Unirii din București. De data asta, în interior, la mijlocul tunelului

21 sept. 2022
8705 afișări
BREAKING | Încă un TIR blocat în Pasajul Unirii din București. De data asta, în interior, la mijlocul tunelului
BREAKING | Încă un TIR blocat în Pasajul Unirii din București. De data asta, în interior, la mijlocul tunelului / Sursă foto: Facebook-Info Trafic Rutier - Bucuresti si Ilfov / Accidente / Filmari / Radare

Un alt incident a avut loc miercuri, 21 septembrie 2022, la cel mai circulat pasaj din București. De data aceasta este vorba despre un TIR ce a rămas blocat în Pasajul Unirii, la mijloc.

UPDATE Circulația s-a reluat în jurul orei 14.40, după aproape două ore de la momentul producerii blocajului în pasaj.

”În jurul orei 12.55, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier în Pasajul Unirii.

Pentru stabilirea situației de fapt, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că un bărbat, care se deplasa cu autoutilitara pe Bd. I.C. Brătianu, dinspre Str. Colței către Bd. Dimitrie Cantemir, nu a respectat semnificația indicatorului „Accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5 metri” și a acroșat partea superioară a pasajului.

În urma evenimentului, au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul autovehiculului a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Politistii rutieri au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0.

Traficul rutier a fost restricționat în Pasajul Unirii, pe sectorul de drum cuprins intre Str. Colței – Bd. Dimitrie Cantemir, în scopul asigurării măsurilor necesare scoaterii autovehiculului în condiții de siguranță, circulația fiind reluată în jurul orei 14.40.”, a anunțat Brigada Rutieră.

UPDATE 14:23: În aceste momente este scos autovehiculul din Pasajul Unirii.

Un TIR a rămas blocat în Pasajul Unirii

Un TIR a rămas blocat astăzi în mijlocului Pasajului Unirii din centrul Bucureștiului. Mai multe echipaje de poliție s-au prezentat la fața locului, conform Antena 3.

Brigada Rutieră a anunțat că traficul a fost restricționat de la Universitate spre zona Unirii. Se estimează că în aproximativ 30-40 de minute autoritățile vor scoate tirul din pasaj.

Din primele date, se pare că șoferul nu a observat semnele de circulație și limita de înălțime din cauza oboselii. La locui incidentului a venit si patronul firmei de transport care discută cu polițiștii.

Mai multe autovehicule au rămas blocate în limitatorul de înălțime

De la redeschiderea Pasajului Unirii au avut loc 3 astfel de incidente, primul având loc chiar la câteva ore de la inaugurare. Ce-i drept, în nici unul dintre cazurile precedente autovehiculele nu au întrat în tunel.

Până acum, două autocare și un camion au rămas blocate în limitatorul de viteză instalat la intrarea în Pasajul Unirii. În pasaj, pot intra doar autovehicule ce au maxim 3,5 metri înălțime, acest lucru fiind semnalizat corespunzător.

Limita de înălțime era aceeași și înainte de modernizarea pasajului.

Am modificat doar dimensiunea limitei de gabarit pentru că, înainte, vehiculele mari, TIR-urile, se blocau în interiorul pasajului și distrugeau plafonul. Restricția era tot de 3,5, dar limitatorul era mai înalt”, a declarat șeful de proiect din Primăria Sectorului 4 Marius Coaje, care transmis pentru B365.ro că în timpul lucrărilor au fost descoperite urme de zgârieturi și părți distruse din plafon.

Te-ar mai putea interesa și:

Știre în curs de actualizare.

Cookies