BREAKING | Guvernul Ciucă a trecut de Parlament. Urmează depunerea jurământului la Palatul Cotroceni

25 nov. 2021
47 Afișari
BREAKING | Guvernul Ciucă a trecut de Parlament. Urmează depunerea jurământului la Palatul Cotroceni
BREAKING | Guvernul Ciucă a trecut de Parlament. Urmează depunerea jurământului la Palatul Cotroceni

După două luni de criză politică, Guvernul Ciucă, format și susținut de PSD, PNL și UDMR, a trecut de Parlament.

Guvernul Ciucă a trecut de Parlament cu 318 voturi pentru. Parlamentarii au fost de acord, astfel, și cu programul de guvernare, și cu lista de miniștri. Urmează acum depunerea jurământului la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis, ceremonie programată tot azi, la ora 15:00.

„Îmi doresc să fie prima zi a unei noi abordări în ceea ce privește guvernarea țării. Eu, alături de toți miniștrii din acest Guvern, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca situația economică, socială și sanitară a României să se îmbunătățească, a spus Nicolae Ciucă în discursul său din Parlament.

Guvernul Ciucă a trecut de Parlament. Discursurile de dinainte de vot

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre despre ceea ce el numește responsabilitatea partidului pe care îl conduce.

„Am venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă, în sfârșit, adevărul. Tot adevărul! Doar așa se va putea restabili încrederea în autorități. Nu vă voi minți niciodată că am învins pandemia. (…)  Doar împreună – într-un parteneriat real, putem să depășim acest moment greu și să ținem lucrurile sub control. Trebuie să dărâmăm zidul de ură care s-a înălțat între vaccinați și nevaccinați. Nu există români buni și mai puțini buni. Toți suntem români. Și toți vrem să ne luăm viețile înapoi!”, a spus, printre altele, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Dan Barna (USR) a vorbit despre capitularea PNL în fața PSD.

Nu e puțin lucru să scoți PNL de la guvernare de bună voie și să-l bagi înapoi ca anexă PSD. Domnule Ciolacu, ați reușit ce n-a reușit Iliescu și meritați felicitări pentru asta. Este prima oară când PNL predă guvernarea și ultima fărâmă de demnitate pe care o mai aveau.”, s spus Dan Barna

Pentru liderul AUR, important a fost și azi, în mare măsură, Florin Cîțu.

Nu l-am văzut pe preşedintele Senatului, pe domnul Florin Cîţu. Pe unde se ascunde? Unde s-a ascuns Florin Cîţu? Îi este frică, este jenat, poate intră în depresie, unde este micuţul, unde a plecat Florin Cîţu? Probabil este cu domnul Klaus Iohannis”, a declarat George Simion.

Florin Cîțu a apărut, totuși, la vot.

Cookies