BREAKING |  Greva subînțeleasă a piloților de la Tarom s-a încheiat. Compania anunță reluarea zborurilor de pe Otopeni

09 iul. 2024
220 afișări
BREAKING |  Greva subînțeleasă a piloților de la Tarom s-a încheiat. Compania anunță reluarea zborurilor de pe Otopeni
BREAKING |  Greva subînțeleasă a piloților de la Tarom s-a încheiat. Compania anunță reluarea zborurilor de pe Otopeni | Sursa foto: TAROM/Facebook

După 24 de ore de haos pe Otopeni, după greva piloților (care n-a fost, oficial, grevă) TAROM anunţă că a ajuns la un acord cu reprezentanţii personalului navigant pentru derularea operaţiunilor în regim normal.

Toate zborurile TAROM programate dimineață au decolat de pe Otopeni

Ieri, zeci de curse au fost anulate din cauza ”indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului”. Printr-un comunicat citat de News.ro, TAROM anunță că a bătut palma cu piloții:

Compania TAROM a continuat dialogul cu reprezentanţii personalului navigant, în urma situaţiei de luni, 8 iulie, prin care numeroase zboruri au fost anulate, ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, şi anunţă încheierea unui acord pentru normalitate şi derularea operaţiunilor de zbor în regim normal.

În această dimineață, mai anunță compania;  toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor. Practic, toate cursele TAROM programate marţi au decolat de pe Aeroportul ”Henri Coandă”.

Pe același subiect:

Compania mai susține că, șa întâlnirea dintre Consiliul de Administraţie i şi reprezentanţii personalului navigant TAROM, „s-a ajuns la un acord pe aspecte de natură salarială invocate de personalul navigant” și că „măsurile agreate vor fi negociate în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei”

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Transportatorul Naţional al României deţine o flotă de 18 aeronave şi are în portofoliul său un număr de 70 de destinaţii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies