BREAKING | Gata, medicul Cîrstoiu nu mai e candidat la Primăria Capitalei. Alianța PSD+PNL l-a înlocuit cu Firea și Burduja, după 16 ore de discuții

23 apr. 2024
700 afișări
BREAKING | Gata, medicul Cîrstoiu nu mai e candidat la Primăria Capitalei. Alianța PSD+PNL l-a înlocuit cu Firea și Burduja, după 16 ore de discuții
BREAKING | Gata, medicul Cîrstoiu nu mai e candidat la Primăria Capitalei. Alianța PSD+PNL l-a înlocuit cu Firea și Burduja, după 16 ore de discuții | Sursa foto: Gabriela Firea, Cătălin Cârstoiu, Sebastian Burduja / Facebook

Coaliția PDS-PNL a luat decizia mult așteptată: Cătălin Cîrstoiu a fost retras din cursa pentru Primăria Capitalei. În urma ședinței ce a durat ore în șir, cele două partide au ales să meargă cu candidați separați pentru ocuparea funcției de Primar General al Capitalei.

Cătălin Cîrstoiu a fost retras din cursa pentru PMB

Cariera politică a lui Cătălin Cîrstoiu se încheie la fel de repede cum a început. Luni, 22 aprilie 2024, după o ședință care a luat final după miezul nopții, coaliția PSD-PNL a anunțat că decide să îl retragă pe medic din cursa pentru PMB.

Conform informațiilor transmise de surse ale HotNews.ro, medicul a transmis, după 6 ore de ședință că el este un învingător, iar decizia aparține coaliției. Aceleași surse au informat că, tot ieri, a fost luată și decizia ca cele două partide să aibă candidați separați în această cursă.

Astfel că, cei care intra în cursa după ședința maraton de luni sunt:

  • Gabriela Firea – pentru Partidul Social Democrat,
  • Sebastian Burduja – pentru Partidul Național Liberal.

Cei doi au fost șefii de campanie ai doctorului Cătălin Cîrstoiu.

În acest context, surse din coaliție un anunțat că noii candidați nu se vor ataca în cadrul campaniei electorale:

Cei doi vor avea o campanie constructivă pe soluții pentru București.

Cu toate că partidele au ales să meargă cu candidați separați pentru PMB, coaliția a anunțat că în ceea pe privește candidații pentru sectoarele Capitalei nu vor exista modificări. Astfel că, PSD-PNL va avea candidați comuni atât pentru primăriile din București, cât și pentru consiliile locale.

Zilele trecute, Nicușor Dan, a declara că în lipsa unui candidat viabil din partea PSD-PNL, cursa pentru Primăria Generală se dă între el și Cristian Popescu Pidone. Actualul primar al Bucureștiului mai declara și că oricine va intra în cursă va avea o misiune grea: vă facă un plan pentru oraș în 7 săptămâni.

Declarația completă poate și citită în articolul:

Cookies