BREAKING | Florin Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL

02 apr. 2022
235 Afișari
BREAKING | Florin Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL
BREAKING | Florin Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL. Sursa foto: Europa FM

Fostul premier Florin Cîțu a demisionat din fruntea Partidului Național Liberal. Anunțul a fost făcut sâmbătă, în timpul ședinței Biroului Executiv al partidului, ședință boicotată de liderii filierelor locale. Astfel, Cîțu devine președintele PNL cu cel mai scurt mandat din istoria partidului.

Demisia anului de până acum în lumea politică. Florin Cîțu demisionează din funcția de președinte al Partidului Național Liberal după un mandat de doar 6 luni. Cîțu dorise să anunțe acest lucru în timpul ședinței Biroului Executiv al PNL, însă liderii filialelor locale au boicotat ședința. În aceste condiții, fostul premier și-a înregistrat discursul la sediul partidului și l-a transmis acestora.

„Este clar pentru mine că această coaliție cu PSD a fost greu de digerat, nu a fost un lucru natural. Tot ceea ce am făcut în această funcție, de când am preluat funcția de ministru al Finanțelor, premier și această funcție de președinte PNL, am luat decizii pentru binele României. Am spus că sunt măsuri, și dacă eram ascultat astăzi nu aveam aceste probleme, dar sunt măsuri care vor avea efect de bumerang, știm foarte bine că așa se întâmplă. Am corectat, când am preluat guvernarea României în 2019, probleme care s-au acumulat între 2017 și 2019. Din păcate, văd iarăși același ritm”, a declarat Florin Cîțu în fața sediului PNL.”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea PNL. „Oamenii vin și pleacă. Principiile și valorile liberale rămân întotdeauna lângă mine”

Reporterii prezenți la fața locului l-au întrebat pe Cîțu cum de la doar 6 luni de când a primit susținerea majorității liberalilor în Congres astăzi a ajuns singur, fostul premier precizând că „Niciodată nu poți să fii singur când ești înconjurat de principii și valori liberale. Așa am intrat în politică și așa voi rămâne mereu. Oamenii vin și pleacă. Principiile și valorile liberale rămân întotdeauna lângă mine.”, conform Digi24.

Întrebat dacă va renunța și la funcția de președinte al Senatului, Cîțu a declarat că „acolo sunt alte discuții”, dar și că va rămâne de văzut „ce se întâmplă și acolo”.

La ședința convocată astăzi de Florin Cîțu au venit atât ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, care a anunțat că va demisiona din postul de secretar general al PNL, dar și Theodor Stolojan, fostul președinte al PNL.

Liderii a 39 de organizații județene din PNL au decis vineri ca duminică să fie convocat Consiliul Național în ședință extraordinară. De asemenea, pe agenda consiliului se va afla convocarea Congresului Extraordinar.

Cookies