BREAKING Florin Cîțu: Certificat verde în magazinele neesențiale

15 oct. 2021
212 Afișari
BREAKING Florin Cîțu: Certificat verde în magazinele neesențiale

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat că va susține, în Parlament, introducerea certificatului verde și pentru spatiile economice neesențiale. ”Nu este o soluție populară, dar este una viabilă pentru a ține economia deschisă”, a spus Cîțu, ale cărui puteri de premier au fost limitate după demiterea Guvernului.

Pentru ca accesul în magazinele de haine să fie limitat de existența certificatului covid, de exemplu, este nevoie însă de vot în Parlament.

Astfel, PNL va susține, în Parlament, propunerea de introducere a obligativității certificatului verde la magazine, cu excepția celor esențiale. Demersul va fi susținut în Parlament în condițiile în care Guvernul este demis și nu mai poate emite acte normative din sfera restricțiilor.

„Am decis să susținem în Parlament demersurile pentru folosirea certificatului verde, cu excepția activităților economice esențiale. Îmi asum acest risc politic, dar e soluția de a menține economia deschisă, fără lockdown”, a declarat Florin Cîțu.

Biroul Executiv al PNL a votat vineri pentru o astfel de măsură, a anunțat președintele partidului Florin Cîțu.

Propunerea PNL, dacă va avea susținere în Parlament, ar putea însemna că certificatul verde va fi solicitat la intrarea în mall-uri, la magazinele care nu au activitate alimentară. Supermarketurile sunt astfel excluse din acest demers.

Citește și

Certificatul verde obligatoriu și la magazin? Arafat îl contrazice pe Cîțu: Nici nu se pune problema. Totuși, unde ne trebuie acum

Ce ar înseamna carantină pentru București și Ilfov. Se închid școlile, restaurantele, iar la intrarea în oraș va fi pază?

Cookies