BREAKING | Fetița în vârstă de 5 ani, sechestrată timp de 28 de ore în Chiajna, a fost eliberată. Copilul și tatăl acestuia se află în custodia polițiștilor

05 mai 2023
327 Afișari
BREAKING | Fetița în vârstă de 5 ani, sechestrată timp de 28 de ore în Chiajna, a fost eliberată. Copilul și tatăl acestuia se află în custodia polițiștilor
BREAKING | Fetița în vârstă de 5 ani, sechestrată timp de 28 de ore în Chiajna, a fost eliberată. Copilul și tatăl acestuia se află în custodia polițiștilor | Sursă foto: Captură Antena 3CNN

După 28 de ore de negocieri, fetița de 5 ani din Chiajna, sechestrată de tatăl său, a fost eliberată. Bărbatul se află în acest moment în custodia polițiștilor.

Fetița din Chiajna a fost eliberată după 28 de ore

După ce și-a bătut soția și a dat-o afară din locuință, un bărbat din Chiajna, Ilfov și-a sechestrat fetița în vârstă de 5 ani. La fața locului s-au prezentat atât echipaje de poliție, cât și negociatorii și ambulanțe.

Bărbatul amenința că va arunca locuința în aer și le-a arătat polițiștilor că avea în curte mai multe butelii de gaz.

La 28 de ore de la primirea apelului la numărul de urgență 112, copilul a fost eliberat. Atât fetița, în vârstă de doar 5 ani, cât și tatăl acesteia se află la momentul de față în custodia polițiștilor, conform Antena 3 CNN.

În jurul orei 17:00, bărbatul i-a permis avocatei sale să intre în locuință, iar după discuția avută cu aceasta, copilul a fost predat forțelor de ordine. Avocata a declarat presei că să îl cunoaște personal pe bărbat și că un alt client al său a încercat să îl contacteze pe acesta, însă doar ea a reușit să discute cu acesta.

Bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea în cazul în care este găsit vinovat de oamenii legii. De asemenea, acesta ar putea fi decăzut din drepturile părintești.

Fetița va rămâne în custodia autorităților, iar dacă se va contata că mama acesteia nu este vinovată în nici un fel, copilul va rămâne în custodia ei.

Cea mai lungă negociere din istoria Poliției

Timp de 18 de ore negociatorii din cadrul Poliției Române au încercat să în convingă pe bărbat să îi dea drumul copilului. Aceasta a fost cea mai lungă negociere avută de Poliția Română în toată istoria instituției.

Cu toate că nu a dat drumul fetiței, din primele informații se pare că acesta nu a fost violent cu ea.

Bărbatul a avut grijă de minoră, nu a fost agresiv cu ea. Minora nu a suferit leziuni corporale, e în afara oricărui pericol.  Bărbatul a cerut mâncare pentru copil, hrana i-a fost oferită de negociatori, declara Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, în această dimineață.

După predarea copilului, purtătorul de cuvânt al Poliției Române a declarat că operațiunea a fost una reușită. Autoritățile au transmis mulțumiri familiei bărbatului, care a cooperat cu polițiștii pe toată perioada negocierilor.

Cookies