BREAKING! Fără stare de alertă în S1. Prefectul Capitalei respinge cererea lui Clotilde Armand. Plus: Garda de Mediu dă dreptate Romprest

10 iun. 2021
192 Afișari
BREAKING! Fără stare de alertă în S1. Prefectul Capitalei respinge cererea lui Clotilde Armand. Plus: Garda de Mediu dă dreptate Romprest

Alertă în București și o veste proastă pentru Clotilde Armand. Nu, nu o să fie stare de alertă în S1, asta după ce Prefectura Capitalei a respins cererea primarului în scandalul gunoaielor. Mai mult, Garda de Mediu îi dă dreptate Romprestului și nu îi dă nicio amendă.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, joi, că nu poate aproba solicitarea primarului Clotilde Armand de instituire a stării de alertă în sectorul 1, ca urmare a conflictului juridic cu societatea Romprest.

Încă de joi, atât Prefectul Alin Stoica, cât și premierul Florin Cîțu i-au sugerat edilului Clotilde Armand să plătească facturile către Romprest.

Stoica e explicat faptul că, potrivit rapoartelor întocmite de către Direcția de Sănătate Publică și Garda de Mediu, nu sunt întrunite condițiile pentru a se declara starea de alertă.

Dacă s-ar declara stare de alertă, Primăria Sectorului 1 ar putea apela la serviciile unei alte firme de salubrizare care să se ocupe de curățenia din sector pe o perioadă de 30 de zile.

Ce spune Garda de Mediu

Constatările controlului Gărzii de Mediu spun că activitatea Romprest se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale aplicabile, așadar autoritatea de control, Garda Naţională de Mediu, nu a dispus sancţiuni asupra operatorului. De asemenea, în nota de constatare, Gărda de Mediu consemnează că Romprest a notificat la timp toate autoritațile asupra iminenței blocajului serviciilor de salubritate, scrie evz.ro.

După primirea notei de constatare, Romprest a trimis o nouă solicitare către Instituția prefectului, premier și Ministerul Mediului, cu nota de constatare a Gărzii de Mediu, cerând sprijinul pentru derularea in regim de normalitate a serviciului, in vederea asigurarii continuitatii.

Considerăm că am întreprins toate demersurile legale, iar deblocarea acestei situații îi revine Autoritățăii contractante, prin respectarea obligațiilor legale.

Armand a făcut o nouă solicitare miercuri

Armand, a anunţat, miercuri, că a făcut solicitare către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) pentru ridicarea licenţei companiei Romprest, care are contract de salubrizare în sectorul 1.

Edilul Clotilde Armand anunţa sâmbătă că Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj acţionarilor companiei Romprest Service S.A. şi solicita autorităţilor abilitate să fie ridicată licenţa acestui operator.

Ea spunea că, în paralel, va solicita Consiliului Local Sector 1 şi în Justiţie rezilierea contractului cu acest “operator şantajist”.

Cookies