BREAKING | Explozie puternică la o țeavă de gaze, în apropierea podului Basarab. Traficul este oprit

18 feb. 2022
2004 Afișari
BREAKING | Explozie puternică la o țeavă de gaze, în apropierea podului Basarab. Traficul este oprit
BREAKING | Explozie puternică la o țeavă de gaze, în apropierea podului Basarab. Traficul este oprit. Sursă foto: Facebook/ ISU Bucuresti-Ilfov

În urmă cu puțin timp s-a produs o explozie în București, în zona Pasajului Basarab, lângă Facultatea Ecologică. Explozia s-a produs la o conductă de gaze.

UPDATE, ora 23:00: Autoritățile ajunse la fața locului se retrag progresiv, iar la locul intervenției va rămâne doar o autospecială de stingere pentru supraveghere, pe toată durata acțiunilor pe care compania de gaz le realizează pentru remedierea avariei.

Explozie la o țeavă de gaze, în apropierea podului Basarab

Preventiv, au fost evacuate circa 80 de persoane care locuiau într-un bloc aflat în apropiere. Potrivit informațiilor preliminare, țeava de gaze alimenta CET Grozăvești.

„Nu sunt persoane rănite. Zona a fost balizată, iar compania de gaze a oprit alimentarea magistralei. Acţionează 3 autospeciale de stingere, SMURD, CBRN”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucureşti-Ilfov.

„A fost o explozie care nu a fost urmată de incendiu, cu degajări de fum și fără victime”, au declarat reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București București pentru Libertatea.

Distrigaz a intervenit și a oprit vana de gaze care a explodat. Avaria nu a afectat utilizatorii casnici din zonă.  

Trafic restricționat după explozia unei conducte de gaze din apropierea podului Basarab

Vineri seară a avut loc o explozie la o țeavă de gaze aflată pe Șoseaua Grozăvești, în apropierea podului Basarab.

Din primele informații, ar fi fost vorba despre o acumulare de gaz.

Circulația rutieră din zonă a fost restricționată, iar la fața locului au ajuns de urgență mai multe echipaje de pompieri. De asemenea, la fața locului a ajuns și o echipă Distrigaz pentru închiderea vanei de gaze.

Cookies